«Вінницькі Блискавки» – чемпіони України!

Нагадаємо, опонентами наших баскетболісток у боротьбі за золоті медалі чемпіонів України були 12 команд з різних областей, а саме: «ДВУФК» (Дніпропетровськ), «Кондиціонер» (Харків) «СДЮШОР №4» (Миколаїв), «ОНМУ-Водник» (Одеса), «Політехніка» (Львів), «Полтавщина» (Полтава), «СДЮСШОР-2» (Одеса), «Сузір\'я» (Рівне), «Таврійська Зірка» (Херсон), «Універ» (Тернопіль), «Університет» (Івано-Франківськ) та «Чайка» (Бердянськ).

«Вінницькі Блискавки» – чемпіони України!

17-20 травня у заключному фінальному турі, який проходив у Херсоні, окрім нашої команди, боролися ще «Таврійська Зірка» (Херсон) та «СДЮШОР–2» (Одеса, друга команда відомої «Білої Акації»).

17 травня «Вінницькі Блискавки» виграли у «Таврійської Зірки» - 91:66, 18 травня буквально розтрощили одеситок - 114:48 та 19 травня знов перемогли таврійців - 78:65. Четвертий матч, 20 травня, другий з командою Одеси, який, зазначимо, вже нічого не вирішував, наші баскетболістки вже фактично у статусі чемпіонок України, теж виграли – 78:65.

«Вінницькі Блискавки» – чемпіони України!

Таким чином, у чемпіонаті 2012/2013рр. «Вінницькі Блискавки» здобули перемоги в усіх 24 матчах, і стали чемпіонами України!!! Цим феноменальним результатом наша команда голосно заявила на всю Україну, що грає значно потужніше всіх, - і вдома, і в гостях.

Нагадаємо, «Блискавки» раніше успішно виступали в елітній лізі, проте 3 роки тому через брак коштів команда була змушена перейти до 1 ліги, хоча спортивні показники ажніяк не вимагали цього.

Назвемо знов імена наших баскетболісток, тепер вже в ранзі чемпіонок України:

  • Катерина Щерба,
  • Вікторія Хомяк,
  • Ольга Захарук,
  • Вікторія Ільчишина,
  • Інна Черниш,
  • Ірина Жмурко,
  • Алла Галицька,
  • Синтія Омобоогундже,
  • Катерина Тетерук,
  • Наталя Стельмах
  • Ірина Никипорець
  • Анна Шимко.

тренер Олександр АносовМи зустрілися з Олександром Аносовим одразу після приїзду з Херсону і задали йому декілька питань.

- Олександре Миколаєвичу, ви, зрозуміло, задоволені підсумками чемпіонату України 2012/2013рр., чи не так?

- Так, так. Тепер можна сказати, що дівчата мої відіграли цей сезон просто «на – ура».

- Чи було хвилювання за результат у 4-х заключних матчах фінального туру?

- Ми в усіх іграх домінували. Дивіться, з 16 чвертей ігор ми поступилися тільки в одній чверті і лише декілька очок при загальній перевазі у рахунку. Можна сказати, що наша команда вочевидь сильніше за інші ведучі клуби 1 ліги.

- Яких гравців команди можете відмітити?

- Зазвичай на таке питання важко відповідати, але наразі все дуже просто: Ірину Жмурко, 1996 року народження визнали кращим гравцем всього чемпіонату України, а Ірину Никипорець визнали кращою центровою.

- Отже, спортивна путівка до Вищої (Суперліги) України здобута, але чи будуть «Блискавки» в ній знов грати?

- Питання, на яке наразі відповісти неможливо. Для цього потрібно значно підсилити фінансування команди. Ближче до вересня, можливо, будуть зрушення в цьому плані.

І, насамкінець, відмітимо, що вболівальники баскетболу Вінниці чекатимуть на позитивне рішення по елітній лізі, а поки що «на баскетбольній вулиці Вінниці» свято.



Переглядів: 7877
Поширень: 0