На стадіоні Техуніверситету 23 травня відбулися водночас (паралельно) два обласні спортивні заходи - «Олімпійське лелеченя» та «Козацькі розваги».

Організаторами першого (для молодшокласників) був голова облвідділення НОК України Федір Новік, другого (для старшокласників) – керівник облуправління з фізвиховання та спорту Міносвіти та науки України Геннадій Бочаров.

Перед початком учасники (всього майже 250) обох конкурсів пройшли парадною колонною по колу стадіону, а потім вишукувалися в урочисту лінійку. Юних спортсменів привітали Федір Новік та Геннадій Бочаров. На стадіоні був, і начальник спортвідділу Вінницького району Віктор Смірнов.

Далі Гімн України і підняття Державного прапору, і змагання розпочалися.

 «Олімпійське лелеченя» та «Козацькі розваги»

Зазначимо, погодні умови були вочевидь несприятливі: постійно був дощ, іноді сильний, проте змагання не зупинялися і підлітки, як справжні спортсмени «відпрацювали» всі пункти своїх програм.

«Олімпійське лелеченя»

За словами Федіра Новіка, команда – переможець цього спортивного конкурсу здобула право виступити на Всеукраїнських змаганнях, які починаються у знанному дитячому таборі «Артек» у Криму. Краща команда представлятиме Вінниччину і має виїхати туди вже 31 травня.

Безпосередньо проводив конкурс заступник голови облвідділення НОК України Сергій Севастьянов.
В змаганнях прийняли участь команди загальноосвітніх шкіл, переможці відбірних змагань. Це – Якушинці, Літин, Хмільник, Брацлав, Шаргород; Вінницю представляла команда школи №27. В кожній команді 6 хлопчиків і 6 дівчаток.

 «Олімпійське лелеченя»

Програма змагань складалася з 4 видів, а саме: естафета, вікторина, презентація команди та конкурс малюнків. Естафета, зрозуміло, проходила на доріжках стадіону, наступні три вида проводилися у навчальнольному корпусі Кафедри фізвиховання Техуніверситету.

Олімпійське лелеченя

Перший вид - естафета по колу стадіона з 10 різних етапів, зокрема, перенесення вантажу (2 набивних м’ячів, хлопці) на 50 метрів, стрибки по купинах на доріжці на 50м, «переправа» - пересування двох дівчат з обручем на 25м, і, зрозуміло, біг.

 «Олімпійське лелеченя» та «Козацькі розваги»

Другий вид – тестова вікторина «конкурс знавців олімпійського спорту». Командам роздавалися 20 питаннь на олімпійську тематику з 4 варіантами відповідей. Треба було за 15 хвилин впоратися з завданням.

Третій вид – презентація команди. Треба було за три хвилини дати вичерпне уявлення про свою команду, про спортивні досягнення школи. Тут були і розповіді про спортивні досягнення своєї школи, і вірші, і художньо – спортивні виступи під музику, і демонстрація здобутих школою кубків.

 «Олімпійське лелеченя» та «Козацькі розваги»

Четвертий вид – демонстрація своїх малюнків на олімпійську тематику.

Зрозуміло, що через дощ під час естафети діти дуже зраділи продовженню конкурсу саме у приміщенні.

Зазначимо, всі види конкурсів було цікаво дивитися. Діти старалися по максимуму. Після кожного виду конкурсу судді підводили підсумки.

Отже, в загальному підсумку переможцем стала команда Вінницької школи №27; вона і поїде до «Артека». На другом місці школа Літина, на третьому – Хмільник.

Конкурс «Козацькі розваги»

В змаганнях цього конкурсу всі види програми проводилися на доріжках стадіону. Старшокласники бігали в естафеті, стрибали з місця у довжину, долали дистанцію з бар’єрами, змагалися у перетягуванні канату тощо.

 «Олімпійське лелеченя» та «Козацькі розваги»

Саме змагання з перетягування канату виявилися найбільш емоційними. Команди намагалися і щосили тягнули канат до себе. Перемагала, зрозуміло, сильніша, і тоді лунав «вибух» оплесків і радісних вигуків вболівальників.

Відмітимо активну роль у безпосередньому проведенні цього конкурсу суддів Ганни Харченко та спортсмена – ветерана Анатолія Орехова.
 



Переглядів: 8574
Поширень: 0