Змагалися юні боксери 2001 – 2002 та 2003 - 2004 років народження з Вінниці та інших регіонів України, - з Черкас, Хмельницького, Умані (Київська обл.), а також з районів Вінниччинині, - Жмеринки, Немиріва, Іллінців. Через це турнір став, по суті, Міжобласним. Вочевидь, змагання юних зацікавили шанувальників боксу.

Свято дитячого боксу у «Нокауті»

Організували справжнє свято дитячого боксу якраз до міжнародного Дня захисту дітей голова Вінницького міськспорткомітету Сергій Краєвський, президент Федерація боксу Вінницької області Олег Алекса, директори ДЮСШ «Вінниця» та «Орбіта», відповідно, Юрій Будяк та Анатолій Золотар, а також президент спорткомплексу «Нокаут» Сергій Капуста; відмітимо, за підтримки спонсорів.

Юрій Будяк та Сергій КраєвськийВідкритий турнір пам’яті Йосипа Академії

Все було, як у дорослих – урочисте відкриття, парад юних спортсменів, шикування, гімн України та рівняння на Державний прапор. В турнірі прийняли участь майже 90 юних боксерів.

На змаганнях були Сергій Краєвський і Олег Алекса, а також відомі тренери Вінниці, зокрема, Заслужений тренер України Микола Маньківський, Роман Вакалюк, Сергій Глущенко.

Свято дитячого боксу у «Нокауті»

До проведення турныру були залучені судді національної та, навіть, міжнародної категорій, зокрема, вінниччанин Василь Джога.

Свято дитячого боксу у «Нокауті»Учасників турніру привітали заступник голови міськспорткомітету Роман Семчук та ведучий змагань Юрій Будяк.

Діти проводили поєдинки дуже завзято і мужньо. Ніхто не хотів поступатися супернику. Незважаючи на град ударів, всі сміливо йшли уперед і самі у відповідь завдавали удари. Добре, що бої проводилися у шоломах, адже билися, як леви. І оплески, оплески, оплески…

- Ми дуже вболіваемо за нашого онука/сина, - розповідають дідусь та мати Богдана Дармограя, дуже хочемо, щоб він впереміг. – І у перший день змагань, і сьогодні теж. - Богданчик міцний хлопчик, але на турнірі теж є такі.

На питання відповідає Юрій Будяк.

- Юрію Леонтьєвичу, вочевидь, турнір пам’яті Йосипа Академії набуває популярності?
- Саме так. Це вже 3-й. Зазначу, Йосип Борисович пішов з життя 3 роки тому назад. Він був дуже гарним тренером, - притягував до себе юних боксерів, його всі поважали.

- Гості охоче приймають участь у турнірі пам’яті Йосипа Академії?
- Саме так. Дивіться, і юних спортсменів багато, і повний зал вболівальників (серед глядачів чемпіон Європи – 2012 з легкої атлетики серед ветеранів 77 – річний бігун Анатолій Орехов – авт.).

- Яка схема проведення цього турніру?
- Бої за регламентом - три раунди по 2 хвилини. У вагових категоріях по 4 боксера. Ми дали можливість всім боксерам провести на ринзі два поєдинки, а не Микола Маньківськийпокидати змагання після поразки. Кожний учасник проводив 2 боя, переможці перших у других боях визначали, хто з них кращий. А за треті місця боксували ті, що пограли у перших поэдинках.

За словами Миколи Маньківського, діти дуже чекали цього турніру, адже для них це справжня чергова офіційна перевірка того, чого навчилися у тренерів. І змагання, дійсно, получилися яскравими.

Отже, серед переможців змагань є і юні вінниччани в різних вагових та вікових кактегоріях. Це, зокрема, Богдан Дармограй, Ілля Суслов, Ігор Гулеватий, Олександр Кушніренко, Володимир Кушнір, Геннадій Масленніков, Олександр Яровий, Максим Власюк, Дмитро Юзьков, Ігор Гулеватий, В’ячеслав Сарапоро, брати Єгор та Кирило Парфілови.



Переглядів: 10430
Поширень: 0