Це – підготовка до чемпіонату Європи (ДІАЄВРО – 2013) серед футболістів – діабетиків, який відбудеться 26-31 серпня у м. Задар (Хорватія). До збірної України входять представники 4-х областей.

Футбольна збірна України з діабетиків розпочало підготувку до  ДІАЄВРО  – 2013 у Вінниці

Тренувальний збір вирішили провести у Вінниці, адже кістяк збірної складають саме футболісти нашого міста. На зборі гравці із Житомира, Чернігова, Сум, Вінниці. З 15 кандидатів відберуть 7 футболістів основного складу, а решта - запасні.

За словами керівника проекту ДІАЄВРО - 2013 року Ірина Власенко (Київ), до Міжнародної діабетичної федерації входить близько 200 організацій зі всього світу. Згідно її ідеології, хворобу на діабет необхідно компенсувати здоровим способом життя, аби не доводити людину до інвалідізації. Саме тому діабетики не змагаються в рамках структури Інваспорту.

Враховуючи це, було започатковане ДІАЄВРО. Минулого року в ньому прийняло участь 8 команд. Тоді золоті медалі виграла Хорватія, і було вирішено віддати її право проведення 2013 року аналогічного чемпіонату. Цю ідею підтримали і міжнародна діабетична Федерація.

Футбольна збірна України з діабетиків розпочало підготувку до  ДІАЄВРО  – 2013 у Вінниці

В ДІАЄВРО - 2013 візьмуть участь 12 команд.

Говорить кращий бомбардир збірної України ДІАЄВРО-2012 Дмитро Марченко (Вінниця):

– Мені 21 рік, футболом займаюсь з 7 років. Граю на позиції напвзахисника. Брав участь у кількох Кубках України. Нагадаю, минулого року ми вибороли бронзові нагороди. Можливо, наразі особливо складно буде боротися проти господарів. У 2012 році ми програли лише один матч у півфіналі хорватам з рахунком 1:3. Цьогоріч, на ДІАЄВРО-2013 збірній України доведеться змагатися, зокрема, з Португалією, Італією, Росією.

Коментує голова обласного Благодійного фонду “Здорова Нація” Вадим Кудіяров.

– Ми намагаємось залучати людей, хворих на цукровий діабет до спорту. На ДІАЄВРО - 2012 року вінниччани складали основу збірної України. І всі витрати на їхню підготовку, включаючи зарплатню тренера, взяв на себе наш Фонд. Наразі кістяк збірної України знову складають футболісти Вінниці. В рамках підготовки до етапу відбору у збірну України команда вінниччан – діабетчиків “Здорова Нація”, яку ми взяли на баланс нашого Фонду, грала у чемпіонаті міста з футзалу. І сьогодні вона у повному складі, 10 гравців, тут на зборі.

Вадим Кудіяров, Дмитро Марченко

Отже, збірна України з футболістів – діабетчиків готується до свого чемпіонату Європи, - ДІАЄВРО-2013.



Переглядів: 4420
Поширень: 0