Збірна Вінницької області була представлена 34 веслувальниками, 2/3 з яких з обласної СДЮШОР ім. Юлії Рябчинської та 1/3 - з міської ДЮСШ №2.

Вінницькі юнаки і юніори виступили так само вдало, як і дорослі веслувальники у квітні і молодь у травні на «своїх» чемпіонатах України.

Окремо відмітимо потрійний успіх братів Пащенко, Андрія та Олександра, які стали чемпіонами на байдарці – двійці на 200, 1000 та 3000 метрів!

Дмитро Костишин на байдарці – одиночці отримав «бронзу», а разом з Валентином Валігурським вони здобули срібну медаль на самій довгій дистанції у 5000 метрів.

Констянтин Манзюк на каное – одиночці здобув «бронзу» на дистанції 200м, а разом з Єгором Звуздецьким на каное – двійці вони завоювали «срібло» на 3000м.

Олександра Корж на байдарці – одиночці взяла «бронзу» на 200м.

Олександра Генрі разом з веслувальницею зі Львова здобула «бронзу» на каное – двійці на 200м.

Дар’я Шпакова заробила «бронзу» на байдарці на дистанції 500м, а разом Аліною Щербанюк на байдарці – двійці також «бронзу» на дистанції 3000м.

Віктор ДобротворськийВолодимир БойкоВиступи юних веслувальників коментують президент Федерації веслування Вінниччини Віктор Добротворський та інстркутор – методист СДЮШОР ім. Юлії Рябчинської Володимир Бойко.

- Як ви в цілому оцінюєте виступ збірної Вінниччини у Ковелі на чемпіонаті України?

- Наша оцінка виступів - це, безперечно успіх. Адже 70% складу збірної області повернулися додому з медалями різного гатунку. А 3 золоті медалі братів Пащенко говорять самі за себе, і тут коментувати просто не треба.

- Хотілося б більше «золота». А як у порівнянні з минулорічним чемпіонатом України?

- Все одно краще. Області, в яких працюють значно більше тренерів з веслування, здобули менше медалей.

- Яке загальнокомандне місце зайняла наша область?

- Шосте.


Переглядів: 4510
Поширень: 0