У змаганнях приймають участь і гравці з районів області, - з Бершаді, Тростянця, Ладижина, всього більше 210 спортсменів.

Зазначимо, окрім спеціальної технічної підготовки, для гри у великий теніс треба мати добру фізичну витривалість, адже навантаження у цьому виді спорту неабияке. І учасники змагань все це мають і демонструють, в тому числі і ветерани спорту.

Урочисте відкриття турніру провели голова облфедерації тенісу Василь Подолян, заступник голови міськспорткомітету Роман Семчук та головний суддя і організатор змагань Олександр Солтан.

Олександр Солтан, Володимир Конюков, Сергій Круглов

Ігри відбуваються одразу на 8 кортах, - у санаторії ВПС (народна назва; 3 майданчики), у ЦПКіВ (2), біля СКА ВПС по вул. Фрунзе (2; тут і відбулося урочисте відкриття), а також на корті по вул. Порика біля стадіону Техуніверситета.

Подолян, Солтан, Семчук..

Чоловіки в одиночному розряді грають у таких вікових категоріях: до 35 років, 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+,70+. Жінки в одиночному розряді грають у таких вікових категоріях: до 35 років та 35+.

Грають також у двох категоріях парних розрядів; це пара чоловік + жінка без розподілу у віці та пара з двох чоловіків без розподілу у віці. За словами судді змагань у парку Юрія Слюсаря, спортсмени охоче приймають участь у турнірі. На кортах виступають навіть майстри спорту з тенісу та кандидати у майстри.

тренування

За словами Олександра Солтана, серед учасників змагань наймолодшим учасником є 16 – річний чемпіон України м/с з тенісу Андрій Стратієнко (Вінниця, тренер Юрій Сергеєв), а найстарішим є 74 – річний Володимир Конюков. Зазначимо, Володимир Олексійович є майстром спорту СРСР та Заслуженим тренером України з легкої атлетики. В турнірі прийматиме участь і голова облвідділення НОКу України Федір Новік.

Обраний нещодавно головою Всеукраїнського ФСТ «Колос» Олександр Мендусь, приїздив з Києва і у суботу також грав на корті санаторія ВПС.

Повністю турнір має закінчитися 11 серпня. Тоді і відбуватиметься нагородження кращих.



Переглядів: 4972
Поширень: 0