Пробіг стартував у Сімферополі 10 серпня, коли на дорогу виїхали вісім електромобілів. Серед них унікальна, перероблена в ручну "Славута" під назвою, "Блакитна мрія" і мікроавтобус Peugeot Expert. Очолює колону легендарна саморобка "Електра 2". За нею їдуть китайські "BYD e6" та "BioAuti eva-4", а також туристичний "SIG НАШ" і пікап "SIG EP-Думпер". Єдиний електромобіль у колонні від потужного автовиробника - "Mitsubishi iMIEV".

Вінничанин Андрій Черненко опинився у складі одного з екіпажів автопробігу не випадково, адже у вільний від основної роботи час він адмініструє сайт "Electric Mobile. Електромобілі своїми руками" та інтернет-клуб "Електро АвтоСам".

За його словами, участники електропробігу мають проїхати кримськими дорогами 340 кілометрів, аби довести, що авто на електриці не тільки дешевше та екологічніше за звичні зразки автопрому, але й цілком підходять для повсякденного використання.

Автопробіг фінішує 17 серпня, перед тим електромобілі проїдуть за маршрутом: Сімферополь - Алушта - Ялта - бухта Ласпі - Севастополь - Миколаївка - Саки - Євпаторія.



Переглядів: 3952
Поширень: 0