Переможниця Олімпіади у легкоатлетичному багатоборстві зважилася на подібний крок у досить нестандартній атмосфері - у перерві футбольного матчу чемпіонату Прем\'єр-ліги між "Динамо" і "Іллічівцем" 27 жовтня на НСК "Олімпійський".

Наталія Добринська попрощалася зі спортом

За словами Наталки, на такий крок вона пішла, враховуючи той факт, що київський стадіон не тільки важливий для неї, як одне з багатьох місць стартів, але і символічний для всієї української легкої атлетики.

"Спортсменам завжди складно завершувати кар\'єру. Завжди здається, що ти ще можеш багато зробити", - сказала 31-річна Добринська.

Наталія Добринська попрощалася зі спортом

"Але у мене трохи зникло бажання виступати. Я відчувала, що здорова, ще можу змагатися і маю на це сили. Я готувалася до чемпіонату світу у Москві, але необхідного настрою і бажання все ж не вистачило", - сказала олімпійська чемпіонка.

Відзначимо, що одним з останніх великих стартів у кар\'єрі Наталії Добринської стала Олімпіада в Лондоні, де вона, втім, виступила невдало, навіть не завершивши змагання у семиборстві. Тоді Добринська важко переживала смерть чоловіка і тренера Дмитра Полякова. А вже у кінці 2012 року Добринську було обрано віце-президентом Федерації легкої атлетики України.

У нинішньому сезоні Добринська не виступала, а у жовтні отримала посаду в Європейських олімпійських комітетах, ставши заступником голови комісії атлетів. За словами Добринської, вона збирається допомагати українському спорту, перебуваючи на керівній посаді.

Наталія Добринська попрощалася зі спортом

"Конкретного плану на майбутнє у мене немає. Але точно знаю, що хочу допомагати розвитку спорту, хочу бути корисною для своєї країни. Мені хочеться дати щось Україні, крім перемог, які я їй принесла, коли виступала. Я знаю спорт зсередини, а тепер зможу познайомитися з ним і з іншого боку. Насправді, ідей так багато, що тільки бери, та втілюй їх у життя", - резюмувала Наталія.

Нагадаємо, Наталія Добринська несподівано для багатьох стала переможницею Олімпіади у Пекіні, випередивши в боротьбі ще одну українку Людмилу Блонську. Втім, незабаром Блонську було викрито у вживанні допінгу і вона отримала довічну дискваліфікацію. Після перемоги на ОІ Добринська також вигравала чемпіонат світу-2012 у закритих приміщеннях, а також була другою на ЧЄ-2010.



Переглядів: 8722
Поширень: 0