Баскетболісти "Вінницьких зубрів" можуть починати готуватись до фінального етапу чемпіонату у Вищій лізі. Після успішної зустрічі в Одесі з "Домоградом" вінницька команда остаточно забронювала собі місце у "Фіналі чотирьох", переможець якого отримає право виступати у Суперлізі - найвищому баскетбольному дивізіоні України.

За словами головного тренера нашої команди Сергія Бєлобородова, до Одеси "Зубри" їхали, маючи відчутні втрати. Досі травмований Євген Олійник, а недавно до нього приєднався ще один лідер - Євген Бондаренко.

Втім, кадрові зміни, до яких змушені були вдатися тренери вінничан, на грі сильно не позначились. "Зубри" переважали свого опонента, тому результат був закономірним - 93:83 на нашу користь.

- Хлопці чудово зіграли. Не зважаючи на проблеми зі складом вони провели матч потужно, тож були впевнені у своїй перемозі, - відзначив Сергій Бєлобородов.

Під час першого матчу травмувався ще один гравець "Зубрів" - Дмитро Мягкий, тож наступного дня вінницька команда грала без нього. Це ускладнило завдання. Крім того, господарі намагалися будь-що здобути перемогу. За рівної гри матч затягнувся аж до овертайму, в якому "Вінницькі зубри" довели таки свою перевагу - 80:73.

Наразі вінницьким баскетболістам залишилось провести ще три зустрічі у чемпіонаті. У вихідні - 21-22 березня "Вінницькі зубри" вдома приймають "Хімік-2" з Южного. Матчі пройдуть на майданчику медуніверситету. У суботу початок матчу о 14:00, у неділю - о 12:00. Після "Хіміка-2" на вінничан чекають ще матчі з "Коксохім-Сталлю" з Алчевська і криворізьким "КТУ". Ці команди також претендують на підвищення у класі, проте результат цих зустрічей для підопічних Сергія Бєлобородова вже не матиме важливого турнірного значення.

- Тепер головне - успішно виступити у "Фіналі чотирьох", який пройде у травні. Вірю у сили своєї команди, - каже головний тренер "Вінницьких зубрів". - Крім того, зараз ведемо переговори з Федерацією баскетболу України, щоб матчі фінального етапу провести саме у Вінниці. Думаю, уболівальникам буде цікаво, а нашим гравцям допоможуть рідні стіни.


Переглядів: 2991
Поширень: 0