17 грудня переможців та призерів цих змагань нагородили медалями, грамотами, пам’ятними подарунками, спортивною формою, а дві команди-переможниці отримали кубки. Також були визначені кращий захисник, півзахисник, нападник, кращий голкіпер та кращий гравець. Нагородження відбулося у міській дитячо-юнацькій спортивній школі №6.

Організатори чемпіонату – комітет фізичної культури та спорту Вінницької міської ради та Федерація футболу міста Вінниці. Відкрита першість міста з футболу проходить у Вінниці вже 13-й рік поспіль. Розпочинався чемпіонат у 2000-му з восьми команд, за ці роки їхня кількість зросла до 20. Причому змагання набули такої популярності, що до вінницьких команд долучаються і гравці з сусідніх районів і міст.

Команди сезону 2013 року були поділені на дві ліги: дев’ять грали у вищій лізі, одинадцять – у першій. За словами голови комітету з фізичної культури і спорту міської ради Сергія Краєвського, цей чемпіонат дає можливість непрофесійним спортсменам показати себе, позмагатися між собою. «Вже традиційно ми відзначаємо найкращих спортсменів міста. Футбол – це масовий вид спорту. У чемпіонаті міста сезону 2013 року взяло участь 20 команд, загалом у змаганнях взяло участь майже півтисячі спортсменів. До речі, серед учасників були команди, які складалися з працівників певного підприємства. Приємно, що під час матчів на стадіонах було багато вболівальників,» – зазначив Сергій Краєвський.

«Аматорські команди складаються з людей, об’єднаних навколо ідеї, в даному випадку, це чоловіки, які люблять грати у футбол, мають бажання брати участь у змаганнях, підтверджувати свою майстерність. Аматорські колективи відрізняються від професійних тим, що їхні учасники мають основне місце роботи, а у вільний час займаються спортом та беруть участь у змаганнях. У чемпіонаті сезону 2013 року було проведено близько 200 матчів, які були цікавими і пройшли у напруженій боротьбі», – каже голова Федерації футболу міста Вінниці Дмитро Руденко.

У вищій лізі перше місце посіла команда «ЕМС-Поділля», друге – «Яско», третє – «Вінниця». У першій лізі першу сходинку зайняла команда «Авіатор», другу – «Темп», третю – «Агромаш». Кращим захисником в цьому році став Валентин Вішталюк. Кращим півзахисником визнано Валентина Кучковського. Володимир Поліщук став кращим нападником, Олександр Бутлерський – кращим голкіпером, а Олег Мельник – кращим гравцем.

Олег Мельник, який визнаний в цьому році кращим гравцем, займається футболом з дитинства. «Футбол для мене це хобі. Займаюся 3-4 рази в тиждень по дві години», – каже чоловік. Говорячи про переможця вищої ліги – команду «ЕМВ-Поділля», Сергій Краєвський відмітив, що це досить потужна команда з якісними гравцями. «Команда «ЕВМ-Поділля» цьогоріч підтвердила свій рівень і вдруге поспіль виграла чемпіонат міста», – зазначив він.



Переглядів: 4582
Поширень: 0