9 січня у Вінниці відбувся Різдвяний турнір з шахів. Він зібрав близько 70 учасників різного віку та рівня підготовки. Наймолодшому учасникузмагання було три роки, найстаршому – близько 70.Різдвяний турнір з шахів організували комітет з фізичної культури і спорту міської ради, міська дитячо-юнацька спортивна школа №6 за підтримки депутата Вінницької міської ради Олександра Парвадова.

Турнір тривав один день у приміщенні школи №21. Переможців визначали у загальному заліку, по вікових категоріях, також були окремі заліки для дітей, жінок та пенсіонерів.«Шахи – це специфічний вид спорту, адже грати у них можна з раннього дитинства. За дошку можуть сісти трирічна дитина з людиною літнього віку і обіграти її», – каже директор міської дитячо-юнацької спортивної школи №6, головний суддя Різдвяного турніру з шахів Микола Боднар.

«Перший масовий шаховий турнір за участю людей різного віку ми проводили в минулому році до свята 9 Травня біля клубу «Романтик». У ньому взяло участь 58 людей від 6 до 83 років. Потім з’явилась ідея провести масовий турнір ще й у період різдвяних свят. Сьогодні серед учасників були як починаючі, так і досвідчені відомі вінницькі шахісти. Сподіваюся, що такі змагання з шахів проводитимуться у Вінниці щорічно, а кількість його учасників постійно збільшуватиметься. Адже гра в шахи розвиває мислення, покращує пам\'ять та сприяє концентрації уваги. Наступний масовий турнір з шахів відбудеться знову до 9 Травня», – зазначив депутат міської ради Олександр Парвадов.

Наймолодшим учасником Різдвяного турніру з шахів став трирічний Володимир Шафір. Хлопчик вже грає пів року, грати у шахи навчила його мама. Володимир у своєму юному віці вже є учасником чотирьох міських турнірів. Як каже Вова, грати в шахи йому цікавіше ніж в прості дитячі іграшки. Крім того, дитина вміє грати в шашки та нарди, цікавиться футболом.

Одним з найстарших учасників турніру став 66-річний Павло Жмуцький. Свого часу чоловік був чемпіоном міста та області по шахам. «Шахи навчили мене реально оцінювати ситуацію та приймати оптимальні рішення в житті, а ще цей вид спорту чудово розвиває логіку», – каже Павло Жмуцький.

Переможці отримали кубки та медалі. Учасникам свята вручили почесні грамоти, а для дітлахів підготували солодкий стіл.У загальному заліку переміг кандидат в майстри спорту по шахах Олег Єгорський. Друге місце посів майстер спорту Володимир Вусатюк, третє – кандидат в майстри спорту Ірина Іщенко. У заліку серед дітей до 6 років перемогу здобув наймолодший учасник турніру 3-річний Володимир Шафір. Серед жінок перемогла АйлінГезгін (перший спортивний розряд), серед ветеранів – кандидат в майстри спорту Євгеній Большунов.



Переглядів: 5404
Поширень: 0