З 6 по 10 серпня 2014 року у м. Москва пройшов чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное. У складі збірної команди України було п\'ять представників Вінниччини. Це Віталій Голюк, Роман Копистинський (учні Вінницької LUBCM), Світлана Римкевич (учениця СДЮСШОР з веслування імені Юлії Рябчинської), тренери LUBCM ЗТУ Ткачов Олександр Дмитрович та ЗТУ Сергун Світлана Михайлівна.

Збірною командою України у цих змаганнях завойовано дві медалі. Чемпіоном світу у змаганнях на каное-одиночці на дистанції 200 м. (С-1 200 м.) став одесит Юрій Чебан. До речі, передостанній навчально-тренувальний збір перед чемпіонатом, Юрій зі своїм тренером Вячеславом Сорокіним провели у нас в Вінниці. Перед від\'їздом з нашого міста спортсмен щиро подякував директору ШВСМ Андрію Корнійчуку та тренеру ШВСМ Світлані Сергун за допомогу, яку вони надали йому під час збору.

Другу медаль - срібну було завойовано в естафетних перегонах на каное-одиночках 4x200 м. (С-1 4x200 м.). У цих змаганнях на другому етапі стартував вихованець Вінницької ШВСМ Віталій Голюк. Естафетні перегони у веслуванні проходять у вигляді «човника», від старту до фінішу та зворотно. На другому та четвертому етапах спортсменам довелось веслувати проти вітру. Попри сильну конкуренцію збірна команда України у складі Юрія Чебана (Одеса), Віталія Голюка (Вінниця), Олександра Максимчука (Рівне) та Вадима Ціпана (Рівне) змогли завоювати срібні нагороди чемпіонату.

Вдалими можна визнати і виступ у змаганнях молодої Світлани Римкевич 1993 року народження, яка брала участь у перегонах на байдарці- одиночці на дистанції 1000 м. Спортсменка посіла 9 місце.
Роман Копистинський у парі з Сергієм Баштовим (Полтава) у перегонах на байдарках-двійках на дистанції 1000 м. (К-2 1000 м.) уперше за останні роки виступів українських спортсменів на цій дистанції зуміли пробитись до фіналу «В» де зайняли 9 місце.

Загалом, у спортивному форумі взяли участь понад 1 200 спортсменів з 62 країн світу. Збірна команда України виборола 13 місце.



Переглядів: 3659
Поширень: 0