"Вінницькі зубри" стали срібними призерами Вищої ліги чемпіонату України з баскетболу, фінал якого пройшов у нашому місті всередині травня. Перше місце здобув "Кремінь-Політехнік", що, за регламентом, давало право саме їм з наступного сезону грати у Суперлізі. Однак, у кременчужців, як виявилось, не вистачає грошей, щоб заявитись у найвищий баскетбольний дивізіон. Відтак, право увійти до Суперліги автоматично перейшло другій команді чемпіонату. Нині керівництво "Вінницьких зубрів" проводить переговори із владою щодо фінансової підтримки команди. Подробиці розповів головний тренер команди Сергій Бєлобородов:

- Ми обговорювали із губернатором Олександром Домбровським переспективи команди у Суперлізі. Головне - налагодити фінансування, а у Суперлізі воно має бути набагато вищим. Ми радилися із керівництвом федерації баскетболу України і підрахували, що на перший сезон нам потрібно близько 500-700 тисяч доларів. Це та сума, яку клуб має гарантувати перед заявленням на Суперлігу. Маємо це зробити у серпні, бо вже у вересні стартує чемпіонат. Звісно, гроші чималі, а порівнюючи її з нинішнім бюджетом команди, - величезні. Проте, якщо керівництво області і міста захоче, щоб Вінниця була представлена у найвищому ешелоні, їх можна знайти. Ми заслуговуємо на Суперлігу, адже впродовж шести років, відколи існує команда, щосезону ставали призерами у Вищій лізі. У 2007-му році здобули право підвищитись у класі, але якраз відсутність нормального майданчика та грошей завадили цьому.

- Із домашньою ареною питання вирішене?

- Фінальні матчі Вищої ліги ми провели у спорткомплесксі УМВС, що на Кореї. Там хороша зала, і я вдячний Олександру Домбровському і Василю Поліщуку, начальнику УМВС області, за те, що вони привели його до ладу і дали нам можливість там виступати. Федерація баскетболу має визнати його здатним приймати матчі Суперліги. Крім того, Василь Поліщук запевнив, що скоро там добудують нові трибуни, і спорткомплекс зможе умістити більше вболівальників.

- На які зміни чекає склад "Вінницьких зубрів"?

- На перший сезон для нас головне - втримати гравців. Цікавість до наших лідерів проявляють чимало команд, але, вірю, кістяк команди втримаємо. На щастя, такі провідні гравці, як Дмитро Мягкий (його двічі поспіль визнали кращим розігруючим чемпіонату) і Микола Здирка - на службі у міліції, тож з Вінниці вони не поїдуть. Поповнення команди якщо й буде, то незначним. Якщо владні структури підуть нам назустріч, то хлопцям можна буде добре платити і, впевнений, "Зубри" гідно представлять Вінницю у Суперлізі.


Переглядів: 3251
Поширень: 0