Сьогодні на Майдані Незалежності пройшов фестиваль зарядки «Рух заради здоров’я». До нього долучилося кілька сотень вінничан. Вони не лише виконували спортивні вправи, а й дивилися показові виступи кращих спортсменів зі street workout та турнір з «блискавичних» шашок. А наприкінці заходу всі взялися за руки та присіли 24 рази – стільки, скільки років незалежній Україні.

7 квітня з нагоди Всесвітнього дня здоров’я у місті відбувся фестиваль здоров’я. Його організували комітет по фізичній культурі та спорту, департаменти охорони здоров’я та освіти міської ради.

Кілька сотень вінничан долучилися до фестивалю зарядки в центрі міста

«Фестиваль зарядки з нагоди Всесвітнього дня здоров’я проходить у Вінниці вже втретє. Основна його мета – популяризація здорового способу життя. Сьогодні ми проводимо майстер-класи для заохочення дітей до занять фізкультурою. Показові виступи будуть з такого виду спорту як street workout, тобто вуличної гімнастики. Також ми проведемо флешмоб «Вінниця спортивна», коли всі присутні візьмуться за руки та присядуть 24 рази – скільки років незалежній Україні», – розповів на початку заходу голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський.

Кілька сотень вінничан долучилися до фестивалю зарядки в центрі міста

У фестивалі взяла діти із загальноосвітніх шкіл та дитячо-юнацьких спортивних шкіл. «Мені дуже подобається ідея проведення міського фестивалю зарядки, адже він не лише пропагує здоровий спосіб життя, а й об’єднує вінничан. Адже нас сьогодні тут зібралося досить багато», – каже учениця Марина Стаєцька.

Кілька сотень вінничан долучилися до фестивалю зарядки в центрі міста

Також долучилися до фестивалю й перехожі. «Мене вразили виступи зі street workout. Тепер думаю записати свого сина на заняття цим видом спорту, адже він дає хорошу фізичну підготовку», – зазначила вінничанка Каріна Чайка.



Переглядів: 4248
Поширень: 0