8 травня, у День примирення, у Вінниці відбудеться символічний міні-футбольний турнір, участь у якому братимуть майбутні дипломати – студенти міжнародних факультетів провідних вузів України. Турнір має назву «Кубок Єдності». Ініціатором проведення таких змагань виступив Донецький національний університет, евакуйований зі сходу України до Вінниці. В «Кубку Єдності» братимуть участь команди студентів-міжнародників Донецького (м. Вінниця), Львівського національних університетів, Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Г.Шевченка та збірна Вінницького національного технічного університету.

Ініціатор міні-футбольного турніру Юрій Теміров, доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики ДонНУ, зазначив: «Турнір має за мету через спортивні змагання сприяти укріпленню патріотизму, відчуття єдності та взаєморозуміння студентської молоді різних регіонів України. Цього року «Кубок Єдності» проводиться в форматі традиційного «Кубку майбутніх дипломатів», започаткованого ще в 2008 р. студентами Київського національного університету. Минулого року в Донецьку мав відбутися VII турнір «Кубку майбутніх дипломатів». Його, на жаль, було скасовано через захоплення влади в місті проросійськими терористами. Цього року, у Вінниці, ми відроджуємо традицію».

Підтримав ідею студентства народний депутат України (БПП «Солідарність») Олексій Порошенко, який свого часу теж закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка: «Мені приємно, що у День Примирення у Вінниці зберуть студенти-міжнародники, від роботи яких в майбутньому залежить політична та економічна доля країни. Сподіваюсь, що Україна ніколи не опиниться між двох вогнів, як це було під час Другої світової війни».

Змагання пройдуть 8 травня 2015 року в СК «Нокаут» (вул.Кірова, 1). Урочисте відкриття турніру почнеться о 10.00. Організатори та учасники турніру вдячні за підтримку також і Вінницькій обласній державній адміністрації, Комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, СК «Нокаут».



Переглядів: 3338
Поширень: 0