Сьогодні у Вінниці відбулася загальноміська легкоатлетична естафета, присвячена 70-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі. Захід пройшов на стадіоні Центрального парку культури та відпочинку. У ньому взяло участь близько 600 юних спортсменів.

Організатором традиційної загальноміської легкоатлетичної естафети є комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вінницької ОДА і Вінницького обласного відділення національного олімпійського комітету. Естафета проводиться у чотирьох номінаціях: серед загальноосвітніх шкіл, профтехучилищ, коледжів та вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації. Переможців визначатимуть у кожній групі.

Близько 600 вінничан взяло участь у міській легкоатлетичній естафеті

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб вшанувати пам\'ять людей, які не повернулися з тієї важкої війни, – зазначив на відкритті естафети голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський. – Загалом сьогодні у естафеті візьмуть участь 600 людей. У складі кожної з команд – 8 учасників: по чотири юнака та дівчини. Кожен з них пробігає по 200 метрів, після чого передає естафетну паличку своєму напарнику. Переможці отримають кубки, медалі та цінні подарунки».

На відкриття естафети прийшли й ветерани. «Я дуже хочу, щоб ви всі займалися спортом. У мене є розряд по гімнастиці та легкій атлетиці, і до сьогоднішнього дня я щодня роблю зарядку, хоча мені вже 90 років. Я в юності була учасницею різних естафет, ми бігали на доріжках, де практично не було покриттям. А ви такі щасливі, що маєте гарні умови, тож використовуйте всі можливості і займайтеся спортом», – звернулась до учасників змагань ветеран Великої вітчизняної війни розвідниця Ольга Твєрдохлєбова.

Близько 600 вінничан взяло участь у міській легкоатлетичній естафеті

Серед учасників забігу була і майстер спорту України Коба Джойс. «Я займаюся легкою атлетикою вже шість років. Для мене ця естафета є важливою, адже я захищатиму честь коледжу, в якому навчаюся. Взагалі, вважаю, що займатися спортом дуже важливо. Мене спорт навчив переборювати різні труднощі, мати силу волю вірити у себе», – каже Коба Джойс.

Отож, за результатами естафети перше місце у різних категоріях посіли: школа №27, вище професійне училище сфери послуг, гуманітрано-педагогічний коледж, Інститут фізичного виховання і спорту Вінницького педагогічного університету імені М.Коцюбинського.



Переглядів: 4421
Поширень: 0