Вчора голова комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський привітав з перемогами на міжнародних змаганнях вінницьких спортсменів та їхніх наставників. За період з січня по травень 2015 року вони продемонстрували високі результати. А 29-річний вінничанин Іван Чупринко встановив новий світовий рекорд з пауерліфтингу, а саме, жиму штанги лежачи.

Щороку вінницькі спортсмени демонструють чудові досягнення не лише у всеукраїнських, а й міжнародних змаганнях. Цей рік не став винятком.

«2015 рік досить важкий для нашої держави. На жаль, світ дізнається про Україну з буремних продій. Але наша держава на забуває нагадувати про себе спортивним рекордами і перемогами на чемпіонатах Європи та світу. Особлива подяка спортсменам від мене, як голови спорткомітету, від міської ради та всієї громади за успіхи, натхненну працю, і за те, що досягли цього не лише заради себе, а й всіє нашої держави», - каже голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Розпочали цьогорічні спортивні перемоги вінницькі ветерани спорту. Так, у березні на чемпіонаті Європи з легкої атлетики перше місце посіла Наталя Сорокіна. Також у березні Віталій Вдовкін та Юрій Приймак вибороли чемпіонство на чемпіонаті Європі з пауерліфтингу.

Вагомі результати продемонстрували вінничани на чемпіонаті Європи з боротьби сумо, який відбувся 6-11 травня у місті Шауляй (Литва). Команда збірної України, більшість якої складається з вінничан, посіла перше командне місце серед молоді до 21-го року та третє командне місце серед молоді до 23-ох років. Спортсмени міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 вибороли одне I місце, три II місця, шість III місць та два V місця. Тренер цієї школи – заслужений тренер України Важа Даіаурі. «На чемпіонаті Європи з боротьби сумо з Вінницької області було представлено сім спортсменів, які здобули 12 медалей, що більше ніж в минулому році. Ми й надалі будемо працювати у цьому напрямку і покращувати свої результати», – зазначив Важа Даіаурі.

Вінницьких спортсменів за досягнення на міжнародних змаганнях привітали у міській радіНаприкінці травня у Львові відбувся чемпіонат Європи з боксу серед юніорів. Вихованець міської комплексної ДЮСШ «Вінниця» Іван Козяр (вагова категорія 56 кг) посів друге місце. Тренує хлопця майстер спорту, старший тренер збірної команди Вінницької області з боксу серед юнаків Сергій Жураковський. «У змаганнях брали участь 24 країни, у складі збірної України був вихованець міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вінниця» Іван Козяр. У чемпіонаті Європи він зайняв почесне друге місце, провівши чотири поєдинки. Перший бій виграв у поляка, другий – у румуна, третій – у азербайджанця і у півфіналі програв боксеру з Данії. Насправді, сьогодні український бокс є лідером у світовому боксі як у професійному, так і любительському. Тут дуже висока конкуренція і потрапити до української збірної дуже важко. Взагалі, такі результати є не лише досягненням одного спортсмена чи тренера, це комплексна робота, тому я вдячний за підтримку Вінницької міської ради, обласного спорткомітету, Вінницьких спортсменів за досягнення на міжнародних змаганнях привітали у міській радіфедерації боксу», – зазначив директор міської комплексної ДЮСШ «Вінниця» Юрій Будяк.

Чудові результати продемонстрували вінничани й під час чемпіонату світу з пауерліфтингу (жим лежачи), який проходив 20-23 травня у шведському місті Сундсвалль. У ваговій категорії до 66 кг з новим світовим рекордом чемпіоном став 29-річний вінничанин, майстер спорту міжнародного класу Іван Чупринко. Він покращив свій власний світовий рекорд на один кілограм. Нове досягнення складає 239,5 кг. Це вже друга золота медаль світового чемпіонату в активі спортсмена, якого тренує Вадим Мохник. «Я намагаюся щороку перевершувати свій рекорд. Наразі на моєму рахунку сім рекордів світу», – зазначив Іван Чупринко.



Переглядів: 3759
Поширень: 0