Сьогодні у міській ра​ді вінницьких спортсменів та їх наставників вітали з перемогами, які вони здобули на міжнародній арені протягом червня та липня. За цей період медалі вінничани привезли з чемпіонату Європи з панкратіону, Кубка світу з веслувального слалому, чемпіонату Європи серед юнаків зі спортивного радіоорієнтування та інших змагань міжнародного і світового рівня.

16 липня комітет по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради традиційно привітав з перемогами на міжнародних змаганнях вінницьких спортсменів та їхніх наставників. «За період червень-липень 2015 року вінничани продемонстрували високі результати на міжнародній арені», - зазначив заступник голови комітету фізичній культурі і спорту Роман Семчук. Так, з 22 по 28 червня у польському Кракові пройшов II етап Кубка світу з веслувального слалому. Вінничанка Вікторія Добротворська вперше за всю історію розвитку веслувального слалому в України здобула призове місце на етапі Кубка світу та стояла на одному п’єдесталі з чемпіонкою світу. Тренер-викладач відділення веслувального слалому МДЮСШ №2 посіла у ньому третє місце.

З 4 по 7 червня у місті Сассарі (Італія) проходив чемпіонат Європи з панкратіону (розділ Греплінг). У чемпіонаті взяли участь двісті спортсменів з 15 країн Європи. Вінницькому майстру спорту Назару Назаренко вдалося вибороти дві бронзові медалі. За його словами, Україна зайняла на цьому чемпіонаті друге загальнокомандне місце, обійшовши в тому числі Францію та Італію, - це вперше нашій державі вдалося показати такий гарний результат.

З 4 по 7 червня в польському Замосці пройшов чемпіонат Європи зі спортивної радіопеленгації серед юнаків, а з 8 по 10 червня там же відбувся чемпіонат Європи серед юнаків зі спортивного радіоорієнтування. Вінничани Максим Дремлюга, Аліна Солоненко, Мирослава Солонина, Богдан Гевчук, Євген Безверхній, Володимир Светалов зайняли ряд призових місць. Незважаючи на те, що відділення радіоспорту у МДЮСШ №2 було відкрито лише в лютому 2015 року, за цей час його спортсмени взяли участь у 4-х чемпіонатах України (в яких вибороли 2 золотих, 8 срібних, 11 бронзових нагород) та 2-х чемпіонатах Європи серед юнаків (вибороли 6 золотих, 10 срібних та 7 бронзових нагород). Очолює це відділення майстер спорту міжнародного класу, тренер вищої категорії Сергій Зеленський.

14 червня вінницький силач Юрій Приймак став чемпіоном Євразії з пауерліфтингу серед ветеранів. Юрій Васильович присів з вагою в 120 кг, а в становій тязі підняв 135. Нині у свої 64 він чемпіон і рекордсмен світу з жиму лежачи.

З 16 по 18 червня в місті Прієз (Італія) проходив чемпіонат світу з карате годзю-рю, де взяли участь 648 спортсменів з 25 країн світу. Майстер спорту міжнародного класу вінничанин Ігор Гунько вкотре підтвердив свою майстерність і виборов одразу дві золотих нагороди в різних розділах.

З 26 по 28 червня у місті Чорниє Удоли (Чехія) пройшов чемпіонат Європи серед дорослих та юніорів зі спортивного орієнтування (рогейн). Друге місце в змішаній команді зайняв вінничанин Володимир Бездітний, серед молоді другі місця здобули Катерина Дзема та Поліна Захарова, а треті – Сергій Нагорняк і Анастасія Басюк.

З 1 по 5 липня у Ростові на Дону відбувся командний чемпіонат світу з більярду «Вільна піраміда». Вихованка майстра спорту з більярду Анатолія Менюка Тетяна Тучак посіла на ньому ІІ командне місце.​​



Переглядів: 3857
Поширень: 0