26 листопада дві школи (ЗОШ №4 та №7) відвідали інтерконтинентальний чемпіон з боксу за версією WBA В\'ячеслав Узєлков та олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Наталія Добринська.

Володимир Гройсман та В\'ячеслав УзєлковПеред цим наші земляки, зірки українського спорту, провели спільну прес-конференцію із міським головою Володимиром Гройсманом, присвячену розвитку спорту у місті та популяризації здорового способу життя. Наталя Добринська вважає, що спортом повинні займатись усі. «Дуже важливо, аби батьки водили своїх дітей у спортклуби та на секції, щоб приділяли цьому велику увагу, адже люди, які займаються спортом, тренують не тільки тіло, у них загартовується і характер». - каже олімпійська чемпіонка.

В\'ячеслав Узєлков розповів, що коли він розпочинав займатись боксом, то зали не були оснащені як сьогодні і йому дуже приємно, що міська влада приділяє багато уваги фізичному розвитку підростаючого покоління. В\'ячеслав вважає, що їх приклад, простих вінничан, які «вибились в люди», гарний стимул для дітей займатись спортом і досягати вершин.

Наталя ДобринськаЗа останні три роки у Вінниці проведено цілий ряд заходів по підтримці і розвитку спорту. Голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський розповідає, що видатки з міського бюджету на спорт протягом цього часу збільшились удвічі. Держава щороку виділяє на спортивну галузь міста 2,5 млн. грн. У той час, коли лише на зарплати тренерам потрібно 5 млн. грн. Практично все фінансове навантаження на розвиток фізичної культури і спорту бере на себе міський бюджет. Окрім того, що ремонтуються муніципальні спортивні школи, протягом року у місті проводяться різного рівня змагання та різні акції, спрямовані на популяризацію здорового способу життя.

Міський голова Володимир Гройсман розповідає, що сьогодні опрацьовується ідея будівництва у місті «Палацу спорту», шукаються можливі шляхи втіленні її у життя. У Вінниці в рамках державної Програми планується спорудження Льодового палацу на території парку Дружби народів. Під його будівництво вже виділено ділянку розміром 2,2 га. «Ми хочемо на тій території побудувати не тільки льодовий каток, а й муніципальний зал для ігрових видів спорту. Крім цього ми зможемо побудувати там сучасний спортивний басейн. Це буде повноцінний спортивний комплекс із необхідною інфраструктурою та паркувальними місцями.» - повідомив Володимир Гройсман.


Переглядів: 3796
Поширень: 0