Це представники спортивної громади міста Вінниці, які досягли, упродовж року, найвищих результатів на європейських та світових змаганнях з таких видів спорту, як бокс, кульова стрільба, легка атлетика, веслування на байдарках і каное, спортивна акробатика.

Найважливішою спортивною подією 2009 року стали VIII Всесвітні ігри у Тайвані. Четвірка вінницьких акробатів Андрій Білозор, Денис Крючков, Андрій Литвак та Роман Уразбакієв стали бронзовими призерами цих ігор (тренери Леонід Голяк, Юрій Голяк). Серед вагомих досягнень - також перемога Олега Неклюдова у Чемпіонаті світу з боксу серед юніорів. Це досить велике досягнення вінницького боксера. Тепер Олег готується до участі у Олімпійських іграх.

Сім вінницьких спортсменів, які вибороли призові місця в чемпіонатах Європи та світу, протягом року отримували стипендії міського голови. Також відзначали і перспективних спортсменів, які успішно виступали на змаганнях різних рівнів.

Рішенням виконавчого комітету міської ради від 10 грудня 2009 року кращим спортсменам і тренерам року, що минає, будуть вручені Почесні грамоти Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, цінні подарунки та грошові премії. Урочисте вшанування 10-ки кращих спортсменів відбудеться 22 грудня 2009 року о 14.30 в залі засідань міської ради. Нагороди вручатиме Вінницький міський голова Володимир Гройсман. Їх отримають і більш як 40 переможців та призерів всеукраїнських та міжнародних змагань.


Переглядів: 3189
Поширень: 0