Наприкінці липня в місті Могилеві-Подільському в приміщенні НВК №4 відбувся обласний командний кубок Вінниччини з шахів «Дністер 9», де взяли участь 9 команд з трьох областей України та Республіки Молдова. Зокрема, команди обласних центрів - міст Хмельницького, Чернівців, Вінниці, районних центрів - міст Могилева-Подільського, Калинівки, Жмеринки, Козятина та Могилів-Подільського району і команда міста Єдинець (Молдова).

- Кожна команда складалася з чотирьох гравців. Про сильний склад учасників говорить участь в змаганні міжнародного гросмейстера і гросмейстера України, шести міжнародних майстрів та майстрів спорту України, близько 15 кандидатів в майстри спорту, - розповів організатор змагань, голова Могилів-Подільської міської федерації шахів Андрій Горобець.

В результаті запеклої боротьби на шахівницях 1 місце посіла команда м.Хмельницького, 2 - команда м.Вінниці, 3 - команда м.Жмеринки. Наступні місця відповідно посіли команди міст Чернівці, Козятин, Могилева-Подільський, Калинівка, м.Єдинець та Могилів-Подільського району. Команди, що зайняли перших 5 місць та переможці на своїх дошках в особистому заліку були нагороджені грошовими призами та солодощами (всього на суму близько 7 тисяч гривень) від генерального спонсора змагань - голови правління Торгового дому «Вацак», депутата Вінницької обласної Ради, переможця обласної першості з шахів серед депутатів облради Геннадія Вацака. За словами А.Горобця, велику матеріальну допомогу також надала Могилів-Подільська міська рада. Змагання проводилися під патронатом Могилів-Подільского міського голови Петра Бровка.

- Для змаганнь такого рівня потрібні надійні партнери-меценати, і постійну підтримку нам надає депутат обласної Ради Геннадій Вацак. Значний призовий фонд, хороша організація і культурна програма дозволяє залучити до змагань серйозних гравців і з Вінниччини, і з України та з Молдови, - прокоментував А.Горобець.

Цікавість глядачів та учасників викликала шахова партія між бізнесменом Вацаком та міжнародним гросмейстером з міста Хмельницького Любомиром Михальцем, що завершувала ці змагання. У підсумку - нічия.



Переглядів: 2335
Поширень: 0