Літні Паралімпійські ігри відбудуться з 7 по 18 вересня в Ріо-де-Жанейро. Там розіграють 526 комплектів нагород у 22 видах спорту. Вперше будуть проведені змагання з веслування на байдарках і каное та з тріатлону. Змагання відбудуться на тих самих майданчиках, які були використані для літніх Олімпійських ігор. Очікується участь 170 країн-членів Міжнародного паралімпійського комітету.

На Паралімпіаді стартують й три вінницьких спортсмени. Про це повідомив начальник обласного центру «Інваспорт» Петро Балака. Окрім стрільця Олексія Денисюка, це також пауерліфтери Мар’яна Шевчук і Сергій Хвалинський. Вони здобули паролімпійські ліцензії у цьому році. А нещодавно, як зауважив Петро Балака, кандидатури наших пауерліфтерів були остаточно затверджені.

Олексій Денисюк

Готує силачів-паралімпійців тренер обласної спортшколи «Колос» Олег Пакула. Він виховав низку майстрів спорту України і міжнародного класу, призерів чемпіонатів Європи та чемпіонів України. Серед учнів Олега Пакули є учасники Паралімпійських ігор: Олена Войтенко (5-е місце в 2008 році) і Анатолій Миколюк (2012 рік).

Мар'яна Шевчук

– Мар’яна Шевчук і Сергій Хвалинський завоювали іменні паролімпійські ліцензії ще у березні цього року. З того часу вони активно приймали участь у різних міжнародних змаганнях, де підтверджували свій високий рівень, – сказав Олег Пакула.

Сергій Хвалинський



Переглядів: 4130
Поширень: 0