19 травня, до Дня Європи​, на набережній біля фонтану вперше проходить турнір з веслування на човнах «Дракон». Сьогодні зранку вже пройшли змагання на 200-метровій дистанції, а о 12-ій годині відбулося офіційне відкриття свята. Змагання триватимуть до вечора, тому у всіх вінничан ще є можливість подивити​​​сь на видовищне дійство та повболівати за наш команду, яка у турнірі з драгонботу бере участь вперше.

До Дня Європи у Вінниці вперше проводиться турнір з веслування на човнах «Дракони Вінниці». До нашого міста приїхали веслувальники з Києва, Одеси, Львова, Полтавської області та Волині. Вперше бере участь і команда вінницьких спортсменів, формуванням якої займалася наша олімпійська чемпіонка Інна Осипенко-Радомська.

На офіційне відкриття свята завітав і міський голова Сергій Моргунов. «Сьогодні у Вінниці надзвичайна подія. Маючи чудову річку Південний Буг ми долучилися до такого виду спорту як драгонбот. Ви всі знаєте, що цей вид спорту пішов з Китаю і має двохтисячну історію, але на сьогоднішній день у ньому бере участь близько 150 мільйонів людей з усіх континентів нашої планети. Ми приурочили відкриття першого турніру у Вінниці до 10-ти річчя проведення у Вінниці Дня Європи. Я дуже хочу, щоб цей вид спорту прижився у Вінниці, а сьогодні – щоб ви отримували максимум задоволення від участі у змаганні та знайшли друзів серед інших команд», - каже Сергій Моргунов.

турнір з веслування на човнах «Дракон» у Вінниці

турнір з веслування на човнах «Дракон» у Вінниці

Учасників привітала також Інна Осипенко-Радомська: «Мені дуже приємно, що в моєму рідному місті Вінниці зібралися такі команди. Ми вперше проводимо такі змагання, тому для нас це дуже хвилююче. Хочу, щоб ви отримали задоволення не тільки від змагань, але і від нашого міста, і свята Дня Європи. Хочу подякувати меру міста за підтримку цього турніру. Сподіваюся, що ми ще неодноразово будемо зустрічатися, змагатися, спілкуватися, ділитися враженнями, перемагати і отримувати просто задоволення».

турнір з веслування на човнах «Дракон» у Вінниці

турнір з веслування на човнах «Дракон» у Вінниці

Відомий український боксер, який мешкає у Вінниці, інтерконтинентальний чемпіон з боксу за версією IBO Роман Головащенко побажав всім учасникам чесної і безкомпромісної боротьби.

Сьогодні турнір триватиме ще до вечора, то му це гарна нагода отримати задоволення від спортивного свята та відпочити всією родиною. ​



Переглядів: 4223
Поширень: 0