Виконком обласного відділення НОК України визначив кращого спортсмена Вінниччини у червні. Це 24-річна легкоатлетка Олена Колесніченко. Вона отримала традиційний грошовий сертифікат на суму 3 тисячі гривень.

Олену Колесніченко прихильники спорту добре знають, як учасницю Олімпійських ігор-2016, де вона дійшла до півфіналу.

Також легкоатлетка була бронзовою призеркою юнацької Олімпіади. А в червні цього року вінничанка вперше в своїй кар’єрі піднялася на європейський п’єдестал серед жінок. Олена Колесніченко стала бронзовою призеркою у бігу на 400 метрів з бар’єрами на командному чемпіонаті Європи, який проходив у Ліллі (Франція). Вінничанку ненабагато випередили легкоатлетки з Великої Британії та Італії.

"У моєму забігу було лише 11 учасниць. Справа в тому, що командний чемпіонат Європи розподіляється на ліги. У кожній з них – по 12 збірних. Збірна України виступає у вищій (найсильнішій серед усіх) лізі. У цьому дивізіоні – всі найсильніші легкоатлети континенту, – розповідає Олена Колесніченко. – Збірна України посіла шосте командне місце, загалом здобула 11 особистих нагород".

Кращою спортсменкою Віниччини у червні стала легкоатлетка Олена Колесніченко

Олена Колесніченко – майстер спорту міжнародного класу. Вона прагне не лише здобути перепустку на наступну Олімпіаду, але й поборотися там за призові місця.

За словами спортсменки, у Вінниці гарні умови для підготовки, їй все подобається. Водночас разом з тренером Михайлом Книшем (також учасником Олімпійських ігор зі спринту) спортсменка щомісяця перебуває на навчально-тренувальних зборах в інших регіонах –Луцьку, Іллічівську, Черкасах тощо. Наразі Олена Колесніченко є лідером в Україні у своїй дисципліні.

Вона готується до чемпіонату світу у Лондоні, який відбудеться 4 – 12 серпня. Путівку туди наша спортсменка здобула на командному чемпіонаті України в Луцьку, де вона стала чемпіонкою. Олена Колесніченко пробігла 400 метрів з бар’єрами з 55,50 сек., тоді як норматив на світовий чемпіонат складав 56,10 сек.



Переглядів: 1930
Поширень: 0