З нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Республікою Корея та Україною, та в рамках проведення XXIII Зимових олімпійських ігор в місті Пьончанг, з 24 по 30 липня 2017 року під патронатом Посольства Республіки Корея в Україні проходить «Вело караван дружби Україна – Корея» по містах України. Це перша подібна спортивна подія в Україні. Маршрут велокаравану проходить через міста: Немирів, Кропивницький, Миколаїв, Херсон, Одеса та завершиться в Києві 30 липня.

Вело-караван дружби Україна-Корея дістався Немирова

В заході беруть участь професійна команда у складі 15 велосипедистів з Кореї, серед яких двоє є легендами Південної Кореї по сходженню на найвищі вершини світу та команда десяти спортсменів Федерації велоспорту України. Метою заходу є демонстрація дружби між країнами та сприяння розповсюдження української культури, туризму та бізнесу у Кореї, а також популяризувати Корею в Україні.

Вело-караван дружби Україна-Корея дістався Немирова

24 липня велокараван завітав у місто Немирів, де відбулись святкові заходи за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу, заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександра Крученюка, Немирівського міського голови Віктора Качура, начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Заслуженого майстра спорту України з велоспорту, срібного призера Олімпійських ігор у Сіднеї Сергія Чернявського, голови відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області, Заслуженого майстра спорту України з плавання, учасника чотирьох Олімпіад, дворазового призера Олімпійських ігор в Барселоні Павла Хникіна, консультанта по економічним питанням посла Республіки Корея в Україні Сергія Лиходовського та головного лікаря санаторію ДП Клінічний санаторій "Авангард" Петра Цвеня.

Вело-караван дружби Україна-Корея дістався Немирова

За українською традицією учасників вело каравану влада та громадськість Вінниччини зустрічали з хлібом - сіллю. Велосипедисти проїхали вулицями міста та завітали до санаторію "Авангард", де відбулись урочисті заходи з нагоди приїзду спортсменів.

Вело-караван дружби Україна-Корея дістався Немирова

З вітальним словом до усіх присутніх звернулись заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, Немирівський міський голова Віктор Качур. Зі словами подяки обласній та міській владі виступив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу.

Вело-караван дружби Україна-Корея дістався Немирова

Вело-караван дружби Україна-Корея дістався Немирова

Всім учасникам велопробігу були вручені подарунки та пам’ятні сувеніри, пам’ятні сувеніри гостям та учасникам вело каравану вручив Павло Хникін. Учасники марафону були вражені теплим прийомом та отримали масу задоволення та незабутні враження.



Переглядів: 3177
Поширень: 0