Вінницьких велосипедистів запрошують … ні, не на велопробіг, а на практичне заняття з йоги.  Місцевий велоклуб вирішив поєднати йогу та велосипедну культуру заради здоров’я. Бесіди та практичні заняття забезпечить викладач йоги та за сумісництвом велосипедистка Олена Вишневська.

Перше, пробне заняття тривалістю близько години-півтори відбудеться цієї суботи, 12 серпня, у конференц-залі готелю «Вінниця» (вулиця Соборна, 69, другий поверх, ліве крило). Початок – о 17:00.

На першому занятті увага буде приділена теоретичній інформації про йогу, основним асанам та комплексним вправам для велосипедистів, а також – невеликій практичні частині. Загалом заняття передбачає вправи на ті групи м’язів, які найбільше навантажуються у велосипедистів.

Авторами ідеї є Олена Вишневська та велоклуб «Пірати» (зокрема куратори проекту Наталя Сиденко та Юрій Мусійчук), якi в подальшому організовують серію таких занять.

«Людині потрібно не тільки піклуватися про свої м’язи, а й про гнучкість хребта, який отримує великі навантаження під час їзди на велосипеді. Окрім того, йога здатна зняти біль в колінному суглобі, а це характерно для велосипедистів», – зазначає Наталя Сиденко, куратор проекту у своєму дописі.

"Окрім того, заняття йогою позитивно впливають на стан серцево-судинної системи, травної та ендокринної, інших систем. А ще – знімають стрес, заспокоюють розум та дають енергію, яка нам так потрібна. Ми будемо застосовувати асани також для профілактики травмування колін, хребта, тазостегнових суглобів при великих навантаженнях під час їзди на велосипеді", – додає Олена Вишневська.

Із собою рекомендовано взяти зручний одяг, воду для тамування спраги та килимки для сидіння.

Якщо перше заняття «піде», то організатори задумаються над тим, щоб наступні відбувались на свіжому повітрі щонайменше раз на тиждень.



Переглядів: 2616
Поширень: 0