У міській раді зустрілись представники екстремальних видів молодіжної культуриНарешті настали теплі весняні дні. З їх початком активізуються вінницькі екстремапи. Вже стали звичними на вулицях міста любителі скейту, роликів, бі-міксу (ВМХ — екстрім-велосипеди).

Місто з розумінням поставилось до необхідності підтримки нових популярних серед молоді форм дозвілля. Адже, погодьтесь, для молоді завжди цікавими були катання на велосипедах, роликах. В різні часи, починаючи з радянського періоду, ці форми розвивались в тому чи іншому вигляді. Тільки вид велосипедів, роликів та дощок став сучаснішим.

В минулому році результатом зустрічей міського голови Володимира Гройсмана з вінницькими екстремалами стало створення скейт-парку та Вінницької федерації екстремальних видів спорту (місто надало повну підтримку для створення федерації та було доручено організацію діяльності на самому скейт-парку).

Сьогодні у місті налічується більше тисячі активних прихильників такого виду відпочинку. І зрозуміло, що від стихійного розвитку потрібно прагнути до певної цивілізованої форми.

У міській раді зустрілись представники екстремальних видів молодіжної культури

Місто готове надати всю необхідну підтримку, аби зменшити проблемні моменти розвитку молодіжної екстрім-культури.

А проблемними моментами є наступні:

  • високий травматизм;
  • створення певних негараздів для інших громадян міста (є ненормальним, коли літні люди, родини з дітьми, прогулюючись у скверах потерпають від «атак екстремалів»);
  • пошкодження меморіалів та об\'єктів благоустрою внаслідок катання (навіть елементи скейт-парку вимагають відновлення внаслідок тривалого катання, а елементи благоустрою, які не призначені для таких навантажень взагалі руйнуються).

Для зменшення негативних чинників місто пропонує надати всю необхідну допомогу для успішної діяльності скейт-парку та організації майстер-класів з навчання професійному катанню (пропаганді катання з використанням «захисної форми»), сприяти проведенню екстрім-змагань та екстрім-фестивалів.

У міській раді зустрілись представники екстремальних видів молодіжної культури

З іншого боку, позиція міської влади до порушників правил і домовленостей є категоричною.

Будуть запроваджені системні рейди в центрі міста з метою запобігання катанню по меморіалам і пам\'яткам культури. Це не тільки є правопорушенням, але й аморально для історичної пам\'яті та культури поведінки більшості вінничан.

У міській раді зустрілись представники екстремальних видів молодіжної культури

Інформуємо, що суттєво збільшені штрафи за порушення правил використання пам\'яток історії та культури, а також правил благоустрою. Розмір штрафів відповідно до статей: 92, 152, 173, 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення складає від 300 до 1800 грн.

Місто Вінниця демократичне, толерантне і прогресивне місто. Переконані, що і прихильники нових форм молодіжної екстрім-культури, і інші громадяни будуть мати змогу змістовного відпочинку у комфортних умовах.

Додаткову інформацію можна отримати у відділі у справах сім\'ї, молоді та туризму Вінницької міської ради,
тел.: 59-52-82


Переглядів: 3765
Поширень: 0