Шостого листопада троє вінничан взяли участь в Кубку України з плавання серед молоді. Він проходив у Білій Церкві (Київська область), у 25-метровому басейні місцевої ДЮСШ.

 Командної першості не було. Спортсмени змагалися виключно в особистому заліку. За медалі боролися наші земляки Олексій і Віктор Хникіни (сини дворазового олімпійського призера Павла Хникіна), а також Юрій Луценко. Їм протистояли кращі молоді плавці з усієї країни. Вінничани виступили вдало і покращили свої особисті результати.

18-річний Олексій Хникін дотягнув й до медалей. Він посів перше місце на дистанції 50 метрів дельфіном і здобув срібну нагороду на дистанції 100 метрів вольним стилем. Олексій Хникін також був п’ятим в абсолютній першості.

Вінничанин  Олексій Хникін посів перше місце на Кубку України з плавання серед молоді

Це останні змагання Олексія серед молоді. Раніше віннеодноразово здобував на них медалі, був чемпіоном і призером України. З наступного року Олексій виступатиме вже серед чоловіків. Сподіваємося, що він гідно виступатиме й на дорослому рівні, – розповів Павло Хникін. – Віктор ще може змагатися на молодіжному рівні, йому лише 15 років. У Білій Церкві він виступав одразу на чотирьох дистанціях, для нього це немало. Вітя намагався плисти швидко. Але, можливо, через участь одразу у кількох стартах у нього не все вийшло. Хоча син й покращив свої особисті результати.

Олексій Хникін і Юрій Луценко – студенти Вінницького національного технічного університету. Віктор Хникін – школяр-десятикласник. Молоді спортсмени вдало поєднують навчання з Великим спортом. Віктор і Юрій – кандидати у майстри, а Олексій – вже майстер спорту України.



Переглядів: 4147
Поширень: 0