Відбувся вибірковий чемпіонат у Хмельницькому, на якому Вінницький осередок Міжнародної Федерації Бойового Гопака "Козаки Вінця" здобув перше місце. Серед п’яти команд конкурентів вони вибороли своє право представляти своє місто на Чемпіонаті України.

"Козаки Вінця" займаються не тільки тренуваннями танцю, а й вивчення козацьких пісень  та зброї, лекції з історії України та козацтва, здорового способу життя, літні табори та семінари, кодексу лицарської честі.

Підготовка  до змагання відбувалася ще з вересня місяця. Найголовнішою умовою для участі є те, що спочатку вихованці здають технічні елементи.  Близько 30 найвправніших учасників з Вінниці, які здали успішно техніку, здобули своє право виступати.

«Чесно кажучи, я не сподівався, що ми займемо командне перше місце. Пишаюсь своїми вихованцями, вони дуже талановиті. Кожен допомагав один одному, відчувалася  підтримка. Батьки та тренери дуже хвилювалися. Як на мене, це спільна заслуга. І надалі, ми плануємо підкорювати нові вершини»,- повідомляє керівник Вінницького міського осередку Руслан.

Вінницький осередок Міжнародної Федерації Бойового Гопака здобув перше місце на Чемпінаті

Отож, бойовий гопак – це не тільки бойове мистецтво, а й велика робота над собою. Тому, наші вінницькі козаки не здаються на пів шляху, а будуть гідно представляти наше місто вже на Чемпіонаті України та завойовувати свою перемогу.



Переглядів: 1884
Поширень: 0