Понад сотню юних спортсменів із Тернополя, Хмельницького, Бердичева, Тирасполя та Вінниччини демонстрували свої вміння і змагалися за місця на п’єдесталі. Цього разу кращий результат показали гості з Тирасполя. Друге та третє місце посіли вихованці Палацу дітей та юнацтва.

Чесна, цілеспрямована і дуже весела – такою пам’ятають Марію Гавриш друзі та рідні. Сьогодні вони зустрілися із юними плавцями, аби вони дізналися більше про піонерів українського спорту. В тяжкі повоєнні роки розпочинала спортивну кар’єру Марія Гавриш. На перші змагання ж потрапила випадково.

Разом із Марією у тих змаганнях брав участь Анатолій Корчинський – нині Заслужений тренер України. Каже, що тих років не забуде ніколи.

Попри труднощі, Марії Гавриш вдалося стати кумиром для багатьох тодішніх хлопців та дівчат. Її ім’я було відомим в усьому Радянському Союзі та далеко за межами країни. Ії внесок у розвиток спортивного плавання СРСР - неоціненний.

Відомій плавчині пропонували переїхати до Москви, та вона залишилася в Україні і виховала не одне покоління спортсменів. Такими земляками пишаються вінничани, вважають, вона - приклад для наслідування.

Попри такі результати вінницьких плавців, цей вид спорту в області має не достатньо високий рівень.

Незважаючи на перешкоди, плавання у Вінниці розвивається. Про це свідчать нагороди, здобуті юними спортсменами на змаганнях різних рівнів. Підтвердити свою професійність зуміли і цього разу: команди Палацу дітей та юнацтва здобули срібло та бронзу. Головна ж нагорода поїде до Тирасполя.


Переглядів: 3106
Поширень: 0