Сьогодні, 9 лютого, розпочалися XXIІI зимові Олімпійські ігри в південнокорейському місті Пхьончхан. На підтримку української національної олімпійської збірної у Вінниці підняли державний стяг та прапор національного Олімпійського комітету України. Урочиста церемонія відбулась на майдані Незалежності.

Понад три десятки спортсменів у складі національної олімпійської збірної представлять Україну на Зимових іграх у Пхьончхані. Серед них: як досвідчені олімпійці, так і новачки Олімпіади. Зимові ігри триватимуть до 25 лютого.

Честь підняти прапор мали заслужений майстер спорту України, бронзова призерка Олімпійських ігор в Афінах-2004 з веслування на байдарках і каное Анна Балабанова та срібний призер Олімпіади-2000 у Сіднеї, дворазовий чемпіон світу, багаторазовий чемпіон України, заслужений майстер спорту з велоспорту Сергій Чернявський.

Підтримати спортсменів-олімпійців прийшли і представники спортивної громадськості, міста, учні спортивних шкіл та представники регіонального відділення Національного олімпійського комітету.

«Початок зимових Олімпійських ігор – чудове свято. 33 спортсмени представляють Україну. Ми можемо їх підтримати і вболівати за них», - зазначив голова комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.



Переглядів: 2727
Поширень: 0