З 16 по 18 лютого у Празі (Чехія) проходив клубний чемпіонат Європи з індорхокею (в групі «Челленджер I», третій за силою). Вінницю представляв чемпіон України ХК «ОКС-ШВСМ» («Олімпія-Колос- Секвоя-Школа вищої спортивної майстерності»). Наші спортсмени здобули бронзові нагороди.

Вісім учасників турніру, чемпіони своїх країн, були розбиті на дві підгрупи. По два кращих колективи з них виходили до стадії плей-офф. На старті «ОКС-ШВСМ» розгромив «Ліповці» (Словенія) – 8:0. Далі була впевнена перемога над потужною «Лосадою» (Португалія) – 4:0 і складна над непоступливим «Кардіффом» – 5:2.

Вінницькі індорхокеїсти здобули «бронзу» клубного чемпіонату Європи

До стикових ігор з кращими командами іншої підгрупи вінничани вийшли з чудовим очковим доробком і гарним настроєм. Але там їм не вдалося переграти господарів зі «Славії» (Прага) – 3:5. Вінничани на фініші програвали чехам один м’яч. Щоб врятувати гру, тренери випустили замість воротаря ще одного польового гравця, що дозволено правилами. На жаль, реалізувати більшість в атаці не вдалося, і чехи змогли вразити порожні ворота.

Далі була ще одна невдача у поєдинку з турецьким «Газіантепом» – 1:5. В підсумку господарі майданчику вибороли золоті нагороди, турки – срібні, вінничани – бронзові. Кращим воротарем турніру визнали гравця «ОКС-ШВСМ» Єгора Самойленка. Він відстояв чудово, пропустивши за турнір 10 голів. Безумовно, все це – неабиякі досягнення, але нашим тренерам хотілося більшого.

Вінницькі індорхокеїсти здобули «бронзу» клубного чемпіонату Європи

Ми прагнули посісти перше чи друге місце, що давало право перейти до другої за силою групи «Трофі». На минулому клубному чемпіонаті Європі це не вдалося через гіршу різницю забитих і пропущених м’ячів, зараз – через інші суб’єктивні фактори, – сказав головний тренер «ОКС-ШВСМ» Павло Мазур, який через хворобу не зміг прибути до Праги.

Вінницькі індорхокеїсти здобули «бронзу» клубного чемпіонату Європи

Нашою командою на Кубку європейських чемпіонів керував другий тренер Микола Касянчук. Він розповів про причини поразок у завершальних матчах.

– «Славії» ми поступилися через очевидну упередженість суддів (угорця і словенця), які допомагали господарям майданчика. Давно ми такого не бачили. Через це наші хокеїсти ледь не пішли достроково з гри. Вони почали сперечатися, за що отримали картки (попередження). А ось туркам ми поступилися через поганий психологічний стан і помилки в центрі майданчику, – пояснив Микола Касянчук.



Переглядів: 1840
Поширень: 0