З 4 по 6 березня в Кривому Розі (Дніпропетровська область) проходив чемпіонат України серед юніорів (до 20 років) з греко-римської боротьби. Збірна Вінниччини складалася з борців обласної Школи вищої спортивної майстерності, МКДЮСШ «Вінниця», представників Жмеринки і Могилева-Подільського.

Найкращий результат серед вінничан показав 18-річний майстер спорту України, четвертокурсник гуманітарно-педагогічного коледжу Ілля Бугаєв. Вихованець ШВСМ виграв всі чотири поєдинки і став чемпіоном у олімпійській ваговій категорії до 97 кг. Наш юний земляк на своєму шляху здолав сильних борців із Запоріжжя, Закарпаття, Черкас, а у фіналі – представника Луганської області. Великий внесок у підготовці чемпіона зробили діючий наставник Олександр Серженюк, перший тренер Ігор Садовець (з Гайсинської ДЮСШ) і директор ШВСМ Андрій Корнійчук. А також його батько Олександр Бугаєв, відповідальний за розвиток греко-римської боротьби на Вінниччині.

Кожен поєдинок тривав два періоди по 3 хвилини кожен. Ілля провів повністю всі зустрічі, дострокових перемог не було. Суперники виявилися дуже серйозними, і він здолав їх по очках, – розповів Олександр Бугаєв.

Ілля Бугаєв з Вінниці став чемпіоном України та виборов путівку на чемпіонат Європи з греко-римської боротьби у Італії

Раніше Ілля Бугаєв майже рекордні сім разів був призером чемпіонатів України – двічі срібним і п’ять разів бронзовим. А ось чемпіонський титул здобув вперше. Таким чином Ілля виборов путівку на чемпіонат Європи, який відбудеться наприкінці липня в Італії. Це право отримували лише переможці чемпіонату країни.

В активі вінничан – ще кілька здобутих у Кривому Розі нагород. Срібло виграв Ігор Бичков (неолімпійська категорія 72 кг), бронзу – Максим Сапун (неолімпійська категорія 82 кг), Валентин Миронюк (неолімпійська категорія 55 кг) і Артем Заморський (олімпійська категорія 67 кг).

В командному заліку збірна Вінниччини посіла високе друге місце. Першість виборола збірна Київської області, на третьому місці – Харківщина. Загалом на чемпіонаті змагалися команди з 19 областей України.

Наше друге командне місце – не випадковість. Бо на осінньому Кубку України ця ж вінницька команда зайняла аналогічну сходинку. Хоча тоді у нас не було чемпіонів в особистому заліку, – прокоментував Олександр Бугаєв.



Переглядів: 5071
Поширень: 0