28 квітня у місті пройде надзвичайно масштабна спортивна подія – 1-й напівмарафон, на який запрошуються всі бажаючі. Забіги відбуватимуться на трьох дистанціях: 21 км, 10 км та 1,5 км. Серед подарунків – грошові призи першим десятьом переможцям на дистанції в 21 кілометр та першим шістьом переможцям на дистанції в 10 кілометрів. Спеціальні призи від міського голови Сергія Моргунова отримають найстарші учасники забігу (жінка та чоловік). Наразі на участь у напівмарафоні вже зареєструвалось більше тисячі людей.

У Вінниці часто відбуваються інтерактивні масові спортивні події, до яких долучається чимало вінничан та гостей міста. Наступними вихідними у місті пройде масштабний захід – 1-й вінницький напівмарафон, який збере тисячі вінничан.

«Акція «Вінниця біжить» вже стала традиційною, але в цьому році вона має певні особливості – у нас вперше буде проходити напівмарафон у 21 кілометр. Ця акція проходить за підтримки міського голови та Вінницької міської ради у співпраці з корпорацією RІА. Також вперше за ініціативи міського голови в цьому році будуть нагороджені спеціальними призами найстарші учасники напівмарафону (жіночої та чоловічої статі), які візьмуть участь у забігах на 10 та 21 кілометр», – каже заступник Вінницького міського голови Галина Якубович.

Наступного тижня у Вінниці відбудеться перший напівмарафон

«Я пишаюсь тим, що у Вінниці пройде такий захід, як напівмарафон, – каже генеральний директор «RIA Media» Олег Горобець. – Я хочу перепросити у мешканців за те, що у зв’язку з спортивним заходом буде тимчасово перекрито рух автотранспорту. Такі незручності цілком виправдані, адже ми і місто демонструємо важливість заняття спортом та закликаємо вести здоровий спосіб життя. Ми демонструємо це не лише вінничанам, а й гостям нашого міста, до речі, більше половини зареєстрованих на довгі дистанції – це не вінничани, вони приїдуть до нас з інших міст».

Наступного тижня у Вінниці відбудеться перший напівмарафон

Віце-президент Вінницької обласної федерації легкої атлетики Андрій Ковенко наголосив на тому, що до напівмарафону довжиною в 21 кілометр допускаються лише люди, які мають медичну довідку або медичну страховку, тому що це досить важка дистанція. Тим, хто її обрав, потрібно обов’язково зареєструватись. Учасникам 21-кілометрового забігу будуть видані номери з електронними чіпами за умови пред’явлення оригіналу паспорту, медичної довідки чи страховки. Ліміт часу на дистанції 21,095 кілометрів – 3 години. Реєстрація відкрита до 23:00 24 квітня.

Забіг стартує 28 квітня з площі В.Стуса (біля Книжки), на цій же площі буде й фініш. З 9:00 до 11:00 тут відбуватиметься видача стартових номерів (з чіпами) на дистанції 21 кілометр та 10 кілометрів. Церемонія відкриття напівмарафону проходитиме з 10:40 до 11:00. «Забіг на 21 та 10 км стартує одночасно об 11 годині. Учасники рухатимуться по Хмельницькому шосе від площі Стуса до проспекту Юності. Потім пробігають до вулиці Порика, спускаються по проспекту Космонавтів до вулиці Келецької. Тоді, по проспекту Космонавтів біжать до Хмельницького шосе, звідти – до перехрестя з вулицею Театральною, де розвертаються і біжать ще одне коло. Фініш та нагородження на площі Стуса», – розповів голова комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Наступного тижня у Вінниці відбудеться перший напівмарафон

Грошові призи отримають перші десять бігунів, які фінішують на дистанції в 21 кілометр. Також будуть призи за перші шість місць в забігу на 10 кілометрів. Усі учасники, які фінішують на дистанції 10 та 21 кілометр отримають медалі.

Маршрути забігів обирали таким чином, щоб мінімізувати перешкоджання руху транспорту. У зв’язку з тим, що захід масштабний, буде тимчасове перекриття руху для автомобільного транспорту по Хмельницькому шосе, але трамваї будуть їздити.



Переглядів: 2869
Поширень: 0