Тисячі вінничан та прихильників здорового способу життя з різних куточків України і зарубіжжя взяли участь у акції “Вінниця біжить” та напівмарафоні завдовжки у 21 км, який у місті проводиться вперше. Особливі емоції вирували на фініші, коли бігуни завершували дистанцію з відчуттям перевершення самих себе.

Цього року на уже традиційний загальноміський забіг зареєструвались майже півтори тисячі учасників. В рамках щорічної акції «Вінниця біжить» у місті вперше пройшов напівмарафон, де усі бажаючі могли випробувати свої сили на дистанції у 21 км. Ця спортивна подія пройшла за підтримки міського голови та Вінницької міської ради у співпраці з корпорацією RІА та облдержадміністрацією.

Вітаючи усіх зі сцени заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський звернув увагу на неймовірну масовість цієї спортивної події. А це означає, що щороку цей захід стає все більш популярним серед містян.

 Напівмарафон у Вінниці - емоції учасників забігів зашкалювали

«Зі сцени ця площа має просто чудовий вигляд. Так багато людей! Вінниця сьогодні вітає своїх гостей і гостинно відкриває свої вулиці для свята спорту. Наше місто вже четвертий рік поспіль визнається найкомфортнішим місцем для проживання в Україні, і ми хочемо, щоб так було й надалі. Сьогодні уся команда міської ради на чолі з міським головою Сергієм Моргуновим бажає вам потужних результатів, гарного настрою і міцного здоров’я», - сказав заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський.

 Напівмарафон у Вінниці - емоції учасників забігів зашкалювали

Привітав усіх учасників забігу і заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, який зазначив: «Сьогодні немає переможців і переможених, адже найкращий результат - це перемога над самим собою - знайти час і бути тут на цій площі. Сьогодні тут немає кордонів. У нас в гостях учасники з Китаю, Молдови, Азейбарджану та з усіх регіонів країни. Бажаю стрімкого старту, легкої дистанції і гарних результатів».

 Напівмарафон у Вінниці - емоції учасників забігів зашкалювали

«Сьогодні все більше і більше людей розуміють, що без фізичних занять не буде ні успіху, ні здоров’я. Тому дякую кожному з вас, що ви пропагуєте, рекламуєте спорт і біг. Я хочу закликати вас робити це й надалі, щоб не 15% людей в Україні, а хоча б 50-60% регулярно займались спортом. Тому ми тільки на початку шляху», - сказав генеральний директор «RIA Media» Олег Горобець.

 Після фінішу учасники діляться враженнями, кажуть, що надзвичайно задоволені собою, адже бігли навіть тоді, коли здавалось, що вже не було сил, але перевищили свої можливості, і саме це приносить найбільше задоволення, драйв і ту емоцію, яка ні з чим не зрівняється.

Напівмарафон у Вінниці - емоції учасників забігів зашкалювали

Серед таких учасників забігу був семирічний Артур, який біг дистанцію у 1,5 км. Хлопчик каже, що пересилив себе, бо було дуже важко, але він зміг дістатись фінішу і задоволений своїм вчинком.

Успішно фінішували і найстарші учасники забігу. На дистанції 10 км найдорослішим був 76-річний Микола Дудік. «Я хотів бігти напівмарафон. Однак не встиг зареєструватись. Я на стадіоні через день бігаю напімарафон і дуже хотів пробігти тут, але не вийшло. Побіжу наступного року, - каже пан Микола. - Хочу подякувати усім організаторам за такий класний захід. Це велике свято для нас. Бажаю всім бігати і мати спортивне здоров’я».

Напівмарафон у Вінниці - емоції учасників забігів зашкалювали

Серед жінок найстаршою було 69-річна львів’янка Лариса Лабарткава, яка бігла напівмарафон. «Такі маленькі забіги я не дуже полюбляю. Мені більше подобаються добові, дводобові, 12-годинні забіги, - поділилась своїми враженнями пані Лариса. - А коли короткі дистанції, то потрібно враховувати час, це додаткова напруга, потрібно на годинник дивитись а я так не люблю. Але добігла. І всім бажаю бігати та бути здоровими».

Напівмарафон у Вінниці - емоції учасників забігів зашкалювали

Найстарші учасники забігу (серед чоловіків і серед жінок) на 10 км та 21 км отримали подарунки від міської ради - сучасні якісні рюкзаки. А найстарший учасник на дистанції 1,5 км Віктор Фірсов, якому через два тижні виповниться 83 роки, отримав подарунок від ювелірної торгової марки.

Напівмарафон у Вінниці - емоції учасників забігів зашкалювали

Також грошові призи та рюкзаки у подарунок отримали перші десять жінок, і перші десять чоловіків, які фінішували на дистанції в 21 кілометр. Такі ж призи отримали перші шість учасників забігу на 10 кілометрів.



Переглядів: 4623
Поширень: 0