На берегах Дністра у с. Лядово Могилів-Подільському районі 5 травня 2018 року відбувся ІІ Міжнародний фестиваль повітроплавання Авіа-Фест «Крила Дністра -2018». Урочисте відкриття фестивалю відбулося за участі голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, депутатів Верховної Ради України Юрія Македона та Миколи Кучера, голови Могилів-Подільської районної державної адміністрації Олега Китасюка, голови Могилів-Подільської районної ради Володимира Сіранта, депутатів Вінницької обласної ради: Володимира Гнатишина, Віктора Цибульського, Петра Струсевича, президента товариства з обмеженою відповідальністю «Український волоський горіх» Ігоря Тарасюка. Також на свято завітали делегації: з республіки Молдова, з Рахівського району Закарпатської області, з Сокирянського району Чернівецької області, делегації Ямпільського, Мурованокуриловецького, Шаргородського, Чернівецького районів.

Саме на Дністрових схилах 25 років тому зародилась Могилів-Подільська регіональна федерація дельтапланерного спорту. Парапланеризм - це молодий та цікавий вид спорту, який щорічно збирає Чемпіонати Європи та світу. Це спорт, що дарує неймовірні можливості та незабутні враження.

На Вінниччині відбувся ІІ Міжнародний фестиваль повітроплавання "Крила Дністра - 2018"

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій у вітальній промові наголосив: «За останніх кілька років, ми зробили важливий висновок, що ніхто крім нас не буде захищати та розвивати власну країну і ніхто окрім нас не зробить так, щоб на нашій Подільській землі були щасливі наші діти і наші онуки. І в цьому покладається велика місія на наше покоління: примножувати і робити великі справи. Сьогодні ми беремо участь у дуже великій події, ми крок за кроком повертаємо українській нації, українському народу велич. На фестивалі повітроплавання ми побачили людей, які своєю мужністю демонструють те, на скільки можна на сьогоднішній день покоряти повітряні простори». На завершення виступу Валерій Вікторович від імені обласної державної адміністрації та обласної Ради нагородив почесною грамотою голову Вінницького обласного осередку федерації парапланеризму України Сергія Шибінського, завдяки якому розвивається парапланерний спорт у Могилів-Подільському краї. У відповідь Сергій Шибінський подарував очільнику області футболку, яка символізує Кубок Дністра: «Тут можна побачити всю землю від горизонту до горизонту з висоти пташиного польоту. Саме парапланеристам відкриваються найбільші висоти нашого Подільського краю, саме вони бачать красу, недоступну зору кожного із нас… Для пілота кожен підйом у небо є особливим», - каже голова Вінницького обласного осередку федерації парапланеризму України Сергій Шибінський.

На Вінниччині відбувся ІІ Міжнародний фестиваль повітроплавання "Крила Дністра - 2018"

Вітаючи усіх із святом Олег Китасюк зазначив: «Ми започаткували дуже гарну справу і маємо велику честь зустрічати на території Могилів-Подільського краю стільки поважних гостей».

Організатори дійства Могилів-Подільська районна державна адміністрація, Могилів-Подільська районна рада, Могилів-Подільська регіональна федерація дельтапланерного спорту вручили пам’ятні подарунки учасникам XXІ Кубку Дністра. Цього року у змаганнях брали участь парапланеристи з Білорусії, Угорщини, Фінляндії, Польщі, Молдови та різних куточків України.

На Вінниччині відбувся ІІ Міжнародний фестиваль повітроплавання "Крила Дністра - 2018"

Спонсором фестивалю стало Товариство з обмеженою відповідальністю «Український волоський горіх», товариство з обмеженою відповідальністю «Агрокряж», ФГ «ВІТА-АГРО».

Протягом дня діяла виставка зразків надлегкої авіації, польоти мотопарапланів, керованих авіамоделей, запуск моделей ракет виступи прикордонників. А ще дитячі атракціони, виїзна торгівля, катання на катері по Дністру, польоти повітряної кулі, фотозони, екскурсії до Лядівського Усікновенського скельного чоловічого монастиря.

На Вінниччині відбувся ІІ Міжнародний фестиваль повітроплавання "Крила Дністра - 2018"

Кожна територіальна громада презентувала свою світлицю. Гостей пригощали смаколиками, а народні колективи радували українською піснею.

На великій сцені відбулася концертна програма за участі творчих колективів Могилів-Подільського району, а також відомих українських співаків - заслуженого артиста України Олексія Ричка, народного артиста України Миколи Янченка, зірки української естради Ірини Федишин.

Завершився фестиваль вогняним піротехнічним шоу «Полум’я віків».



Переглядів: 2785
Поширень: 0