На початку квітня у м. Тиргу-Жиу (Румунія) проходив чемпіонат Європи з боксу серед чоловіків до 22 років. Там 21-річний вихованець Вінницької школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту міжнародного класу Олексій Токарчук виборов золоту медаль у вазі до 75 кг. За це його визнали кращим спортсменом квітня на Вінниччині. По традиції чемпіон отримає грошовий сертифікат відділення НОК України Вінницької області розміром три тисячі гривень.

Подробицями звитяги в Румунії поділився тренер спортсмена Роман Вакалюк.

Романе, скільки боїв провів на чемпіонаті Європи Олексій?

– У вазі до 75 кг було заявлено 25 учасників. Вінничанин провів 5 боїв і у всіх переміг. Зокрема, здолав іспанця, угорця, росіянина, в півфіналі – німця, а в фіналі – грузина.

Всі поєдинки він виграв по очках?

- Так, але були нокдауни. Наприклад, в бою проти боксера з Угорщини.

- Для Олексія це вже не перша перемога на міжнародному рівні?

-В 2012 році він був призером чемпіонату Європи серед юніорів. В 2014 році – посів п’яте місце на чемпіонаті світу серед молоді, а також здобув бронзу на чемпіонаті Європи серед молоді. В 2015 році Олексій не виступав через травму. Після чого у наступні роки здобував медалі на всеукраїнських змаганнях. На сьогоднішній день мій вихованець повністю відновився від травми, про що красномовно свідчить його перемога у Румунії.

Чемпіон Європи з боксу Олексій Токарчук – кращий спортсмен квітня на Вінниччині

- Нинішня звитяга на європейському рівні – це закономірність чи випадковість?

- Ми наполегливо готувалися і розраховували лише на золоту медаль. Тому цей результат є закономірним наслідком виконаної нами підготовчої роботи.

- Що далі плануєте досягти?

- Будемо боротися за місце в чоловічій національній збірній, і не тільки серед чоловіків до 22 років. Олексія мають включити до збірної автоматично, як чемпіона Європи. А далі він буде там «з’ясовувати відносини» із лідером національної команди у вазі до 75 кг – Олександром Хижняком. До речі, той також торік був чемпіоном Європи серед чоловіків до 22 років в Румунії. Олександр Хижняк – на сьогодні є найбільш титулованим боксером-аматором в Україні.

- Олексій Токарчук і Олександр Хижняк раніше протистояли один-одному на ринзі?

- Ні, адже раніше вони виступали в різних вагових категоріях. Олексій боксував у вазі до 69 кг., а Олександр у вазі до 75 кг. Вже два роки вони у одній категорії. Але поки особистих зустрічей на ринзі не було.

- З часом плануєте дати бій Хижняку?

- А що нам ще залишається робити! Зрозуміло, плануємо перемагати його на ринзі.

- У Олексія є рівні спаринг-партнери у рідному місті?

-Це його одноклубники. Зокрема, титулований Віталій Терещук та олімпієць Денис Солоненко.



Переглядів: 2874
Поширень: 0