У Вінниці більшає спортсменів, які здобувають перемоги на найвищих змаганнях з різних видів спорту. Нещодавно олімпійській чемпіонці Інні Осипенко-Радомській була присвоєна премія «Спортсмен року» загальнонаціональної програми «Людина року-2010», а вінничанка майстер спорту України з легкої атлетики Наталя Сорокіна привезла перемогу із Чемпіонату Європи з легкої атлетики серед ветеранів в Бельгії.

Чемпіонка світу-2010 з веслування на байдарках (500 метрів) Інна Осипенко-Радомська у 2010 році стала єдиною українською спортсменкою, якій підкорилась найвища сходинка п’єдесталу на чемпіонатах світу в олімпійських видах спорту. У 2008 році вона посіла 1-ше місце на Олімпійських іграх в Пекіні, а з Олімпіади в Афінах привезла «бронзу». Окрім цього Національний Олімпійський комітет присвоїв Інні звання «Кращий спортсмен-2010», а її тренеру і чоловіку Дмитру Радомському – «Кращий тренер України-2010».

У планах олімпійської чемпіонки – участь у наступних найпрестижніших змаганнях, які мають відбутись наступного року. Сьогодні вона готується до цієї Олімпіади і з задоволенням ділиться своїм досвідом з іншими спортсменами – як дорослими, так і малими. «Коли я спілкуюсь із дітьми і даю їм поради, то ловлю себе на думці, що мені це дуже подобається і непогано виходить, - розповідає Інна. – Я, звичайно, розумію, що час йде і роки додаються, тому думаю про майбутнє, де бачу себе тренером».

На зустріч із місцевими медіа Інна Осипенко-Радомська із своїм тренером Дмитром Радомським прийшли одразу з тренування. Вони розповідають, що сімейні стосунки не заважають їм разом працювати і, зачиняючи двері квартири, вони починають спілкуватись винятково як тренер і спортсмен. Сісти у байдарку уже намагається і донька спортивного подружжя, тому батьки переконані, що з часом будуть вчити і її мистецтву спортивної справи.

26 березня Інна Осипенко-Радомська у національному палаці «Україна» отримала відзнаку «Спортсмен року - 2010» в рамках загальнонаціональної програми «Людина року - 2010». Голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський розповідає, що вперше у цьому конкурсі перемогла вінничанка.


Переглядів: 3757
Поширень: 0