Представники молодіжних та студентських організацій Вінниці зустрілися із депутатом Верховної Ради Лесею Оробець, аби висловити свої пропозиції та зауваження до проекту закону „Про вищу освіту”. Щоправда, мова йшла не про урядовий законопроект. А про альтернативний, який наприкінці 2011-того року зареєстрували в парламенті Арсеній Яценюк та Леся Оробець. Зокрема, місцеве студентство зауважило, що документ, поданий опозицією, більш виважений. В ньому набагато краще прописані механізми роботи ВИШів, та студентські можливості ( мова йде про грандові программи).

Голова ГО „Гармонія” Раїса Панасюк звернула увагу депутата, на те, що у ВИШах взагалі не звертають уваги на людей із особливими потребами. Це, в першу чергу стосується умов навчання. Леся Оробець переконана – за новим законом інститути та акдемії будуть боротися за таких студентів. Адже, заохочувати заклади будуть із державного бюджету. Хто створить умови, той і отримає.

Наприкінці зустрічі депутат Верховної Ради закликала молодь активніше відстоювати власну громадянську позицію та захищати свої права. І підкреслила – вона завжди на зв’язку. У мережі „Фейсбук” із усіма бажаючими спілкується особисто. Тому, звернутися як із будь-якою пропозицією так і з проханням до Лесі Оробець можна у будь-який час. Без записів та звернень.


Переглядів: 6682
Поширень: 0