26 березня стартують Технічні змагання у НТУУ "Київський політехнічний інститут". На початку березня визначилися переможці Запоріжжя, а цього тижня подібні змагання пройдуть у технічних ВУЗах Львова та Вінниці. Національний етап буде проведено у Києві у квітні. Команда-переможець буде захищати честь українських інженерів на світовому етапі у Хорватії.

В Інженерному конкурсі можуть взяти участь студенти лише тих університетів, які мають українське відділення Ради студентів технічних університетів Європи (BEST): Національний технічний університет України „КПІ", Національний університет „Львівська політехніка", Запорізький національний технічний університет та Вінницький національний технічний університет.

Минулого року до участі у змаганнях запросили не лише студентів (80 осіб), а й школярів (таких – 30). З огляду на те, що наука і техніка є нині справою колективною, учасники об\'єднувалися в команди по 4 особи. Команди отримували нове завдання щодня, і змагалися у двох категоріях – "Team Design" і "Case Study". Перша – це командне проектування, тобто розв\'язання конкретної технічної задачі за допомогою набору запропонованих організаторами інструментів і матеріалів. Так, наприклад, у перший день змагань учасники мали впродовж 1 години 40 хвилин розробити і виготовити модель літака, розмах крил якого і довжина фюзеляжу не мали перевищувати 30 см, а матеріалами слугували 15 метрів дроту і моток клейкої стрічки. Друга категорія – це вирішення завдання технічного чи економічного характеру і представлення результатів у вигляді моделі дій для заданої ситуації.

На підведенні підсумків були продемонстровані результати кількаденної праці учасників: моделі літаків, мініатюрні вітроелектростанції, струму від яких було достатньо для того, щоб почали світитися LED-діоди, маленькі колісні пристрої, які для свого руху використовували енергію дитячих кульок, з яких виходило повітря. Все це їздило, літало й давало слабке світло, тож кожен бажаючий міг упевнитися в тому, що їхні автори цілком спроможні втілювати свої задуми у життя навіть за умови крайньої обмеженості в часі та засобах.

Реєстрацію учасників у київському локальному етапі конкурсу відкрито до 18 березня. Подати заявку можна на Офіційному сайті Ради студентів технічних університетів Європи - http://www.ebec.org.ua/kyiv/reg


Переглядів: 3413
Поширень: 0