11 українських вузів позбавили ліцензії за результатами перевірки Державної інспекції навчальних закладів. Поки що жоден вінницький інститут чи університет у "чорний список" не потрапив, але до однієї філії на Вінниччині у чиновників запитання все ж є.

В основному "чистка" стосувалася приватників, але до цього списку потрапили два вузи з національним статусом. Як зазначив голова Держінспекції навчальних закладів Михайло Гончаренко, проблеми закладів, яких позбавили ліцензій - низька якість навчання, слабкий викладацький склад і відсутність нормальних санітарно-гігієнічних умов, зокрема, туалетів.

В управлінні освіти і науки Вінницької облдержадміністрації кажуть, що серед вишів, яких позбавили ліцензії, місцевих немає.

- Питання викликає Київський славістичний інститут, у пресі активно рекламується його філія у Жмеринці, - пояснює начальник управління Ігор Івасюк. - Зараз ми на стадії з\'ясовування стосунків з цим навчальним закладом.

Водночас, за словами Ігоря Івасюка, невдовзі деякі вінницькі вузи все ж можуть змінити статус.

- Триває обговорення нового законопроекту про вищу освіту. "Постраждають" технікуми, які свого часу отримали статус вузу, вони будуть цього статусу позбавлені, - каже Ігор Івасюк. - Можливо, статусу університету будуть позбавлені вже існуючі "виші" через недостатню кількість студентів. Вони отримають нижчий статус академії.

Наразі цей законопроект відправлений на доопрацювання, а Прем\'єр-міністр України Микола Азаров наголосив, що його необхідно ухвалити до початку нового навчального року.


 



Переглядів: 4826
Поширень: 0