У суворих фраках, шелестом бальних суконь зустрічали студенти свій перший Подільський бал. Це ще один проект, започаткований студентами Вінницького національного аграрного університету. Проходив захід у студентській їдальні, яка вже давно перетворилась на культурно-розважальний центр студентства ВНАУ.

– Завжди радію, дізнаючись про ваші чергові ініціативи та досягнення, - мовив, відкриваючи танцювальну програму, ректор Григорій Калетнік. – Сподіваюсь, так же, як і клуб ПОЛІС, цей проект також набуде неабиякої популярності серед студентів, адже розвиває творчість та естетичну культуру, а головне прищеплює смак до усього красивого.

Щойно Григорій Миколайович оголосив перший номер програми - віденський вальс - як усі присутні поринули в атмосферу міста закоханих Парижу. Під знамениту пісню Едіт Піаф «Під небом Парижу», яку мовою оригіналу виконала Дар’я Погребняк та акордеоніст Сашко Грудін, вальсували усі 28 учасників балу. Всі, навіть гості балу, були одягнені за відповідним дрес-кодом: дівчата були вбрані в елегантні бальні сукні, юні джентльмени - у суворі фраки з метеликами та рукавичками. Після вальсу конкурсанти демонстрували свою вправність ще у трьох танцях, кожен з яких неодмінно супроводжувався бурхливими оплесками глядачів. Окрім довільної програми, танцювали «польку-тройку», польку-трік-трак, кадриль, полонез. Була ще довільна програма. Романтичну атмосферу дійства доповнювали сценічні таланти нашого університету: квартет «Галант», солісти Валентин Столярчук, Олеся Бондар, ансамбль бального танцю «Експромт», юні зірки танцю з Вінницького Технологічно-промислового коледжу Микита Бахчеван та Юлія Власюк, а також запрошений колектив Клоун-мім-театру. Гості та участники балу могли розважитися жартівливими конкурсами, влаштовані ведучими свята Ігорем Цигвінцевим та Дар’єю Погребняк, та злегка втратити голову у круговерті вальсу. До речі, ведучі не тільки танцювали разом з учасниками, а й перед кожним танцем розповідали цікаві відомості з історії балів, про танцювальні традиції та етикет. Та понад усе захід захоплював атмосферою свята та безтурботних студентських веселощів.

Хай серед присутніх не було геніальних танцюристів, але заняття, що провів з ними Ігор Цигвінцев (він випускник універстету культури Поплавського) та наш магістр факультету механізації, у минулому - випускник зразкового бального колективу «Грація» Анатолій Шарий, дали багато чого: уміння гарно триматися, вести даму та покладатися на партнера, слухати та чути музику. Тож усі конкурсанти проявили свій танцювальний талант та артистизм сповна.

Вирішувало долю учасників компетентне журі у складі заслуженого працівника культури, керівника народного танцювального колективу Вінницького технологічно-промислового коледжу «Ровесник» Василя Бондарчука, завідуючого хореографічним відділенням Центру дозвілля Григорія Процика, проректора Оксани Скоромної, директора студмістечка Людмили Шаповалюк, голови студпарламенту Вінниччини Дмитра Слободянюка. Глядачі також могли віддати свої голоси за улюбленого конкурсанта. Для цього їм варто було опустити квиток з іменем учасника у спеціально виготовлену для цього скриньку. Приємно було спостерігати у залі деканів багатьох факультетів, які також прийшли повболівати за своїх студентів.

За суддівським рішенням, найголовніший титул Короля та Королеви балу отримали Степан Процик та Ірина Волошенюк. Також переможців обирали за іншими номінаціями - поза увагою організатори свята не залишили нікого. Були обрані найелегантніша пара – Вікторія Дубова та Вадим Касинюк, найромантичніша – Марія Іщенко та Вадим Васильчук. Нагороджуючи конкурсантів стрічками та елегантними кошиками з квітами, Оксана Скоромна висловила своє захоплення балом: «Вірю, що світлий образ цього чудового вечора залишиться у пам’яті усіх, хто його зробив таким, до наступного балу…». Організатори подбали про фото конкурсантів з балу. Їх віддрукували і вручили прямо під час балу. Подарунком Королю та Королеві балу від студпрофкому стали путівки до Карпат чи Львова (на вибір), всім конкурсантам подарували місячний абонемент до басейну.

Окрім головних титулів, учасники балу мали й інші номінації - поза увагою організатори свята не залишили нікого. Були обрані найграціозніша, найчарівніші, найаристократичніша та в ін. номінаціях пари.

Дмитро Слободянюк - голова Студентського Парламенту Вінниччини відмітив: "Нарешті студенти показали, яким повинен бути бал. Тут були присутні належна музика, вечірні сукні у дівчат та краватки у чоловіків, атмосфера свята. Я прихильник того, аби молодіжні свята та проекти, зокрема, організовувала молодь. Не потрібно вкладати великі кошти - головне, щоб молодь кайфувала"!!!



Переглядів: 10871
Поширень: 0