Вінниччани на фестивалі "Студенська весна 2012 на Північному Кавказі"

В рамка святкування 20-ти літнього ювілею Всеросійського фестивалю «Російська студентська весна», Російським союзом молоді, Радами по справах молоді країн учасниць СНД, було прийнято рішення провести фестиваль «Студентська весна 2012 на Північному Кавказі» в столиці Кабардино-Балкарії місті Нальчик.

16 червня в Нальчику практично зі всіх країн СНГ зібрались учасники довгоочікуваного студентського фестивалю. Столиця Кабардино-Балкарії стала в ці дні столицею міждержавного проекту «Студентська весна на Кавказі». Учасниками заходу стали більше 300-т студентів з Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргистану, Молдови, Російської федерації, Таджикістану, Узбекістану, України і Південної Осетії.

В цей же день столичним літнім вечором, міський Зелений театр святково відкрив молодіжний фестиваль «Студентська весна на Кавказі».

Другий день фестивалю почався з того, що море позитиву і вражень, всім учасникам подарувала ранкова гімнастика. Після енергійного флеш-мобу всі гості поїхали на екскурсію в Чегенську ущелину на водоспади. Неймовірний ландшафт Кабардино-Балкарії назавжди залишиться в серцях учасників. Падаюча вода з неймовірної висоти в Чегенське відтіснення пробудила романтичний настрій і заворожила всіх хто там побував. Після екскурсії в Чегенській ущелині гостей фестивалю чекала святкова зустріч вже в Черетському районі на Голубих озерах. Всіх зустрічали по традиційним звичаям горців, з танцями і незабутніми національними стравами.

Закінчився другий день фестивалю – національними гостинами, де делегації фестивалю демонстрували свою країну в самодільних творчих номерах, в музикальному, танцювальному і театральному напрямку. Також були продемонстровані національні страви всіх країн СНГ. Учасники пригощали один-одного і ділилися частинкою своєї душі, души людей яким ділити нема що, є тільки чим ділитися. Багатоголосся національних мотивів злилося в єдину музику дружби, злагоди і щирої любові один до одного, таких різних і таких схожих по істині братських народів. «Було приємно і одночасно смішно дивитись як представники приймаючої сторони частували наші мариновані огірки та гриби. Це справжній делікатес був для усіх учасників фестивалю», - зазначив Денис Малевич, студент ВНМУ ім.. М.І. Пирогова.

«Це були найкращі чотири дні, стільки позитиву ми вже не отримував давно. Сам фестиваль виявився набагато масштабнішим ніж ми очікували, адже організаторам вдалось зібрати величезну кількість талановитої молоді з країн СНД. Кожна делегація підготувалась на відмінно та показали весь свій потенціал, таланти та колорит своєї країни. Дякуємо організаторам за те, що дали можливість не тільки подивитись на виступи учасників, а й ближче познайомитись з культурою та традиціями країн СНД», - з захопленням розповідає студентка ВНТУ, Тетяна Калугуряну.

«Я був учасником Вінницької студентської весни, яка відбулась цього року вперше в нашому місті і став учасником ювілейної 20-тої Всеросійської студвесни. Росіяни є засновниками цього фестивалю. Нам є чого навчитися у них. Вважаю, що отриманий досвід, дозволить розвиватись студентству нашого міста», - поділився своїми враженнями студент ВТЕІ КНТЕУ, Віталій Біланюк.

Делегація з Вінниччини і загалом Українська делегація, не тільки привезли на рідну землю «Кришталеву» нагороду учасника гала-концерту, але й неймовірну кількість вражень, величезну кишеню захоплень і море життєвого досвіду.

Вінницька делегація висловлює щирі слова вдячності Департаменту з питань молоді та комунікації в особі Ігоря Хохича та проекту Олександра Капітана «Нова генерація» за можливість представляти Вінницю і Україну загалом на Всеросійському, міжнародному фестивалі «Студентська весна СНГ на Кавказі» в м.Нальчик.



Переглядів: 6883
Поширень: 0