В період з 11-15 вересня 2012 р. у місті Гянджа (Республіка Азербайджан) пройшов Молодіжний форум на тему: «Громадянська Освіта Країн Східного Партнерства».

- Особливу вдячність хотілось би висловити організаторам за підняття такої важливої теми. Я зрозуміла, що дана проблема досить актуальна не лише в Україні, а і у багатьох інших країнах Східної Європи. Спілка молодіжних організацій Вінниччини реалізує безліч проектів, з метою активізації громадянського руху в межах Вінницької області, але мені здається, що співпраця з закордонними громадськими організаціями, в тому числі і з Азербайджаном, дуже важлива та ефективна для нас, – зазначила учасниця форуму Курбатова Алла.

Окрім самого форуму Вінничани відвідали ряд тренінгів, лекцій, семінарів на яких обговорювались такі теми, як: громадська освіта, філософія демократії, активна молодь та інші. Проводили їх найкращі тренери Європи. Учасники відчули на собі насичений колорит азербайджанських земель, познайомились з історією країни, соціальним, політичним та культурним життям Азербайджану.

- Перше, що спадає на думку, коли я згадую про Азербайджан – це вражаюча гостинність, патріотичність і незрівнянна краса краєвидів. Це був неперевершений тиждень.Стільки цікавого, позитивного та якісно нового я ще ніколи не отримувала у своєму житті. Я ознайомилась з історією Азербайджану, традиціями інших країн-учасниць та мала можливість представити Україну та Вінницьку область. Однією з найяскравіших подій форуму стали запальні танці під українські народні пісні! Всі учасники гостинно прийняли вінницьку делегацію та запрошували до себе в гості, – з неприхованою радістю розповідає Тетяна.

В рамках форуму делегати з семи країн підписали Декларацію про співпрацю та втілення в життя спільних різносторонніх проектів на тему громадянська освіта, громадська активність та громадська участь, обмін досвідом між молоддю і представниками молодіжних організацій країн Східного Партнерства.

Приємним моментом став високий рівень зацікавленості представників інших міжнародних громадських організацій проектами, які реалізуються уВінницькій області. Особливо іноземних колег вразив перший в Україні консультативно-дорадчий орган - Студентський Парламент Вінниччини, створений за підтримки голови Вінницької обласної Ради – Сергія Пилиповича Татусяка.

Вінничанки дякують голові Азербайджанської Демократичної Студентської Молодіжної Організації - АсифАсгерли за гостинний прийом та можливість отримати нові безцінні знання; а також велику подяку висловлюють голові Спілки молодіжних організацій Вінниччини - Ользі Безпалько та організаторам проекту «Нова Генерація», за можливість поїхати, побачити і навчитися!

Нагадуємо:«Нова Генерація» - це проект Спілки молодіжних організацій Вінниччини, що являє собою систему молодіжних міжнародних обмінів за допомогою яких активні та ініціативні молоді люди отримують нові можливості для самореалізації, унікальні знання та досвід, а також знайомляться з кращими світовими практиками у сфері молодіжної політики.
За 1 рік існування проекту «Нова генерація» більше100 молодих вінничан взяли участь в міжнародних програмах обміну досвідом та навчання, які проходили у більш ніж 20 країнах Європи та СНД.

Детальна інформація про проект «Нова Генерація» на публічній сторінці - http://vk.com/o.kapitan



Переглядів: 6014
Поширень: 0