Вознюк Андрій депутат Вінницького Студентського Парламенту

Завдяки проекту «Нова генерація» депутат СПВ від Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова Вознюк Андрій відвідав наймаcштабніший молодіжний семінар, що був організований у період сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

У програмі семінарів учасники мали можливість ознайомитись зі структурою та діяльністю Ради Європи, роботою Парламентської асамблеї Ради Європи та членами ПАРЕ. Також для усіх учасників були організовані зустрічі із представниками делегацій країн-членів Ради Європи, представниками Європейського суду по правам людини, Конгресу місцевих та регіональних представників влади.

Семінар вміщував у собі практичний модуль, в рамках якого був проведений навчальний тренінг-курс:

  • навчання основам структури Ради Європи, основним цілям та напрямкам діяльності організації;
  • розвиток молодіжного парламентаризму на просторі Європейського Союзу;
  • перегляд Європейської Хартії про участь молоді у громадській діяльності на місцевому та регіональному рівні;
  • розвиток молодіжної політики на просторі СНД.

Вознюк Андрій депутат Вінницького Студентського Парламенту

Окрім згаданих вище заходів, молодіжні парламентарі мали унікальну можливість побувати на відкритті Генеральної асамблеї Міжнародного правозахисного руху «Світ без нацизму», в якому взяли участь ряд високопоставлених та відомих громадських діячів країн СНД, Євросоюзу та США, а саме: Жан-Клод Міньон – президент Парламентської асамблеї Ради Європи, Турб`єрн Ягланд – Генеральний секретар Ради Європи, Леонід Кравчук – перший президент України, Анна Герман – радник президента України, координатор Антифашистської коаліції України Станіслав Стукальський та Володимир Воронін – третій президент Молдови,.

«Це унікальна можливість особисто для мене – відвідати даний семінар, адже мені, як депутату Студентського Парламенту Вінниччини є важливими питання євроінтеграції України. Спілкування із колегами із різних країн СНД, налагодження із ними дружніх та ділових зв`язків відкривають широке поле можливостей для ефективної роботи органу студентського самоврядування, який я представляю, не лише на Всеукраїнській, а й на міжнародній арені. Також вразив рівень організації та відкритість усіх учасників, випала можливість поспілкуватися із першими обличчями політичної арени України та Євросоюзу. Думаю, що участь українських молодіжних лідерів у даних заходах лише покращують престиж нашої держави на міжнародному полі діяльності, а ми, як майбутня еліта нації будь-яким чином будемо сприяти цьому, адже саме це є пріоритетом нашої роботи у молодіжній політиці», - поділився своїми враженнями учасник від України, депутат СПВ Андрій Вознюк.



Переглядів: 7707
Поширень: 0