Цієї осені Севастополь став справжньою столицею передової думки і новітніх технологій не лише країн СНД, але й усього світу. Там стартував 8-й Міжнародний Салон винаходів та нових технологій «Новий час». Від Вінницького національного технічного університету було представлено розробку доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри метрології та промислової автоматики Володимира Кучерука та аспіранта кафедри Ігоря Дудатьєва «Оптико-абсорбційна система газового аналізу з компенсацією дестабілізуючих факторів».

Нагороди, які завоювали винахідники кафедри МПА ВНТУ

У роботі Салону взяли участь провідні організації винахідників, фірми з понад 35 країн світу. Якість представлених розробок оцінювало міжнародне журі на чолі з професором П\'єром Фюм\'єром (Бельгія) і національне журі на чолі з представником України в Європейській асоціації ТРІЗ Антоном Карловим (Україна). Почесним президентом Салону є президент Української академії наук професор А.Ф. Оніпко, Головою нагородної комісії – професор В.П. Гоч (Україна). Загалом було оцінено понад 530 розробок.

Розробка наших винахідників удостоїлась найвищої нагороди Салону – Золотої медалі і потрапила у десятку найперспективніших винаходів України 2012 року. Цей винахід був рекомендований до участі у Всесвітній Варшавській виставці винаходів IWIS-2012, яка цьогоріч проходила у Польщі з 16 по 19 жовтня. Розробки на виставці оцінювало журі – представники Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO) та представники Міжнародної федерації асоціацій винахідників (IFIA).

IWIS – це не тільки огляд передових розробок у галузі захисту навколишнього середовища, екології, безпеки, будівництва, промисловості, електроніки та медицини, але і участь науковців, винахідників, аспірантів у конкурсній програмі і конференції, котра присвячена актуальним проблемам розвитку новацій і творчого потенціалу.

За результатами проведеного заходу видається каталог, який є складовою частиною світової електронної бази даних про об\'єкти інтелектуальної власності, а переможці виставки нагороджуються спеціальними призами, медалями та дипломами. Розробка вінницьких метрологів професора Володимира Кучерука та аспіранта Ігоря Дудатьєва «Optical-gas analysis absorption system with compensation of destabilizing factors» виборола Gold Medal.

Наступним етапом роботи наших винахідників буде реалізація розробки у вигляді промислового зразка та впровадження результатів винаходу у народне господарство.



Переглядів: 5481
Поширень: 0