Круглий стіл  у ВДПУ

Окрім молодих мас-медійників, до спілкування приєдналися: представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик, автор та ведучий програм «ВДТ» Андрій Орленко, член колегії адвокатів України Анна Брезінська та керуючий партнер ТОВ «Право-24» Ксенія Кукуть.

Обговорення за круглим столом Закону Про наклеп у ВДПУ

Під час обговорення молоді журналісти з’ясували передумови та причини появи такого законопроекту, проаналізували можливі наслідки його прийняття (юридичні, політичні, економічні, моральні), висловили свої припущення стосовно можливого розвитку подій за умови, якщо «оновлена» Верховна Рада таки повернеться до «наклепу»; вибудували концепцію подальшої роботи журналістів у межах дії цього документа.

На думку майбутніх працівників ЗМІ, закон не був прийнятий тільки тому, що з’явився перед парламентськими виборами. Журналісти впевнені: депутати не прогнозували, що суспільство так жорстко відстоюватиме позицію щодо неприйняття закону. Саме тому, «регіонали», які лобіювали розгляд цього питання, змушені були зняти його з розгляду на сесійному засіданні.

Незважаючи на те, що депутати проголосували за скасування прийняття в першому читанні закону «Про наклеп», студенти-журналісти впевнені, що буде друга спроба реалізувати попередні наміри.

– Українські парламентарі вже давно ввели оригінальну тенденцію – ухвалювати законопроекти, які б значно полегшували власне життя. Більшість депутатів, які не можуть зв’язати кількох слів українською мовою, приміром, прийняли закон «Про мови нацменшин», – вважає студентка Анастасія Яковишина. – Можновладці втомилися від журналістів, які постійно вказують на розкрадання, відмивання державних грошей, от і вирішили на законодавчому рівні «закрити» усім роти. Впевнена, що «біло-блакитні» неодмінно повернуться до «наклепу». І тоді вже нам потрібно бути у «всеозброєнні».



Переглядів: 4780
Поширень: 0