Сонячна та морозна погода, яка встановилася у Вінниці протягом останньої доби, дозволила комунальникам більшу частину техніки, яка розчищала вулиці, задіяти на очистку тротуарів та вивезенні снігу. Адже після розгортання снігу під час хуртовин біля проїзної частини утворилися кучугури. Всі основні магістралі технікою зачищено ще вчора, тому сьогодні та завтра основну її частину задіюють на зачистці проїзної частини біля бордюрів та тротуарів. 34 одиниці техніки та 125 дорожників працювало сьогодні протягом ночі на прибиранні міських вулиць та тротуарів. За ніч за межі території міста вивезено більше 500 кубів снігу. Основна маса його забрана з вінницьких мостів. Тротуари від снігу та льоду очищаються як технікою, так і вручну. Ця робота триватиме й надалі. Погода поки що цьому сприяє, адже коли припиняється сніг, цей процес відбувається значно швидше і ефективніше.

Протягом вчорашнього дня у приватному секторі міста прогредерували 24 вулиці, провулків та проїздів квартальних комітетів «Соняшник» та «Поділля». На жаль, морози цієї ночі призвели до замерзання підталого мокрого снігу, утворивши льодяну кірку. Тому техніці наразі важче працювати. Але роботи по приватному сектору не припиняються – грейдер працює на території квартального комітету «Ясний».

З 4 годин ранку у дворових територіях багатоповерхових забудов працює 180 працівників ЖЕКів та 21 одиниця транспортних засобів. До них після обіду на допомогу прийдуть студенти Вінницького національного технічного університету, ПТУ №7 та Вінницького будівельного технікуму. На території кожного з міських ЖЕКів, окрім людей, працює щонайменше одна одиниця техніки. На дану годину чистяться двори біля багатоповерхівок по вул. Свердлова, Литвиненка, Л. Ратушної, Квятека, Станіславського, Червоноармійській та ін. Зараз за допомогою трьох підйомників оббиваються бурульки по вулицях, які мають під будинками жваві тротуари, а саме: вул. Хлібна, Пирогова та Соборна.

О 17-й годині у мерії відбудеться засідання міського штабу з надзвичайних ситуацій, де будуть підводити підсумки проведеної роботи та обговорювати плани робіт на вихідні.



Переглядів: 4521
Поширень: 0