З 1995 року в Україні проголошено епідемію туберкульозу. Щогодини реєструють чотири нових випадки захворювання. Вагомою причиною епідемії є відсутність поінформованості серед населення щодо симптомів, способів передачі та методів запобігання захворювання. За статистикою, лише 26% українців знають, що головним симптомом туберкульозу є кашель, що триває понад 3 тижні.

У суспільстві побутує хибна думка, що захворювання майже невиліковне, спілкування з тими, хто хворів на туберкульоз – небезпечне, а захворіти можуть лише соціальні вразливі верстви населення – безпритульні, наркозалежні та ув’язнені. Тому для підвищення рівня поінформованості через ЗМІ серед населення щодо туберкульозу був проведений Національний конкурс для журналістів, організований МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» на кращий матеріал, що найбільш вичерпно висвітлює тему протидії захворювання.

Серед журналістів з різних куточків України членами журі було визначено переможців у 4 номінаціях – телебачення, радіомовлення, друковані та Інтернет-видання. В останній номінації перемогу здобула студентка 4 курсу, напряму підготовки «Журналістика» педагогічного університету Аліна Воркуєва. Вона отримала диплом та необхідний для мас-медійника подарунок – нетбук.

Співпраця зі ЗМІ, як стверджували організатори конкурсу, допоможе привернути увагу широких верств населення до проблеми, яка підриває стан біобезпеки на рівні держави, буде вагомим поштовхом до подолання епідемії туберкульозу в Україні.
 



Переглядів: 4085
Поширень: 0