Під час щорічної виставки пропозицій «Майбутній студент», що відбулася 2-3 березня, близько 45 навчальних закладів представили свої послуги, серед них: університети та інститути, академії та училища, технікуми і коледжі, а також центри розвитку дітей, студії візажу та перукарського мистецтва, студії танців і тхеквондо, курси з карвінгу (різьблення).

Метою заходу було зібрати інформаційні матеріали про усі навчальні заклади одночасно і в одному місці. Це дозволило абітурієнтам та їхнім батькам істотно зменшити час на пошуки потрібної спеціальності, отримати необхідну інформацію про вступ та зважити всі «За» і «Проти». Крім того, всім тим, хто зареєструвався, надавалися знижки на розваги в торговому центрі, тому виставка виявилася не лише корисним, але й приємним проведенням часу.

За результатами опитування, до першої п\'ятірки найпопулярніших професій увійшли такі спеціальності: економіст, програміст, медик (в тому числі, стоматолог), дизайнер і менеджер. За ними йдуть професії педагога, юриста, журналіста і хореографа.

Абітурієнти, які мріють у майбутньому мати справу з фінансами, могли отримати необхідну інформацію від Вінницького торговельно-економічного університету, Вінницького фінансово-економічного університету, Вінницького інституту економіки Тернопільського національно-економічного університету, Вінницького торговельно-економічного коледжу, Могилів-Подільського економічного коледжу. Технічні спеціальності представляли Вінницький національний технічний університет, Вінницький технічний коледж, Вінницький центр професійно-технічної освіти, технологій та дизайну. Про сучасні гуманітарні професії учні могли дізнатися від представників Вінницького соціально-економічного інституту «Україна», Вінницького державного педагогічного університету, Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу, Європейського університету, Барського гуманітарно-педагогічного коледжу. Аграрна сфера освіти була представлена Вінницьким національним аграрним університетом, Брацлавським агроекономічним коледжем, Зозівським професійно-аграрним ліцеєм, а також Центром професійно-технічної освіти, торгівлі та харчових технологій.

Творчі спеціальності були представлені Вінницьким факультетом Київського національного університету культури і мистецтв, Інститутом конструювання одягу, Вінницьким будівельним коледжем, Немирівським коледжем будівництва, Вінницьким художнім професійно-технічним училищем № 5.

Також активну участь у виставці взяли Вінницький медичний коледж, Козятинське вище професійно-технічне училище залізничного транспорту, Барський автодорожній технікум, Вінницьке вище пожежне училище, Вінницький податковий коледж, Вінницьке вище училище при МВС України. Життя кожного навчального закладу різноманітне. Пісні і танці, гра на музичних інструментах і навіть покази мод від вихованців представлених закладів порадували всіх відвідувачів заходу.



Переглядів: 4578
Поширень: 0